Siemens koelapparaten

6 good design awards


Maar liefst zes keer zijn de koelapparaten van Siemens onderscheiden met de Good Design Award van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design, één van ’s werelds meest prestigieuze vormgevingsprijzen. Met het modulaire inbouwkoelconcept, in Nederland coolFlex geheten, viel Siemens zelfs meerdere keren in de prijzen. Ook de nieuwste XXL side-by-side koel/vriescombinatie won een award.

‘Big is beautiful’ luidt het devies in de Verenigde Staten, ook als het gaat om koel/vriesapparatuur. Maar de oplossingen van Siemens op dit gebied worden zelfs in Amerika als overtreffende trap gezien. De Good Design Award werd dan ook maar liefst zes maal toegekend aan koelapparatuur van Siemens. Vooral het innovatieve inbouwkoelconcept coolFlex oogstte op alle onderdelen lof. Van de in totaal zeven modules waarmee koel/vriescombinaties van iedere gewenste omvang mogelijk zijn, vielen er maar liefst vijf in de prijzen. Het gaat om de CI36BP00 (een 3-deurs koel/vriescombinatie), de CI30RP00 (een 1­deurs koelkast), de FI18NP30 en de FI24DP00 (vrieskasten, resp. 45 cm en 61 cm breed) en de CI24WP00, een integreerbare wijnklimaatkast die tot 98 flessen op exact de juiste temperatuur houdt. Uit de Siemens-serie side-by-side sleepte de KA62DP90 een van de felbegeerde awards in de wacht. Naast het uitdagende ontwerp en de grote binnenruimte heeft de koelkast speciale functies zoals het speciale superkoelen- en vriezen, de innovatieve NoFrost techniek en een ingebouwde ijs- en waterdispenser.

Behalve het tot in het kleinste detail uitgebalanceerde design en het innovatieve concept was de jury ook onder de indruk van de milieuvriendelijke koeltechniek van de Siemens-apparatuur. Ondanks hun indrukwekkende afmetingen zijn vrijwel alle bekroonde producten ingedeeld in energie-efficiëntieklasse A+.

Sinds 1950 kent het Athenaeum Museum of Architecture and Design in Chicago jaarlijks de Good Design Award toe aan nieuwe, visionaire en originele productconcepten. Honderden internationaal toonaangevende industriële ondernemingen en designbureaus doen mee aan deze internationale ontwerpcompetitie, die als oudste en een van de meest prestigieuze ter wereld geldt. De onderscheiden producten worden in juni van dit jaar tentoongesteld op de Good Design Show in Chicago.

Kijk voor meer informatie op: www.siemens.nl/huishouden

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist