Kitchenaid

Design at work award


Op 20 oktober, tijdens Interieur 2008, presenteerde de internationale jury de winnaars van de eerste Design at Work Awards. In ‘wonen’, een van de zes categorieën, werd de laureaat voor het meest innovatieve concept KitchenAid, met een unieke afwasautomaat.


In-sink, zo heet de enige afwasautomaat op de markt die je thuis in de keukenspoelbak kan integreren. Een vooral functionele innovatie, waarmee je tijdens het koken allerlei kookgerei handig en snel kunt afwassen. Het roestvrij stalen deksel biedt dan nog eens extra werkbladruimte. Naast handigheid en flexibiliteit heeft In-sink™ ook een ecologische troef: hij verbruikt 20% minder water en 30% minder energie dan een klassiek toestel. Overige nieuwigheden zijn de antibacteriële spoeling en de droogtechnologie ‘Flash Dry’ (op het eind van de cyclus opent het deksel zich automatisch zodat damp kan ontsnappen en het vaatwerk snel en efficiënt drogen).

Onder de slogan ‘Visualisatie van Innovatie’ ligt In-sink™ helemaal in lijn met de criteria, namelijk dat ‘onzichtbare performantie’ even aantrekkelijk is als de ‘fysische vorm’. De jury had ook aandacht voor ‘goed design als balans tussen waarde en kost’ en was beducht voor de gevallen waar design enkel gebruikt werd als ‘marketing concept‘. In het juryrapport klinkt het voor de In-sink™: “de keuze voor de KitchenAid vaatwasser in Wonen was unaniem, omwille van de integratie van functies en verhoogd gebruiksgemak.”

Die internationale jury bestaat uit de designautoriteiten Philippe Picaud (directeur design Decathlon, FR), Brigitte Borja de Mozota (professor design Brunel University, UK), Paul Mijksenaar (visually oriented design&information systems, NL), Adam Gudrum (designer, AU), Axel Enthoven (designer Enthoven Associates, BE).

Voor de eerste Belgische Design at Work Awards kon elk in België gevestigd bedrijf dat met nieuwe materialen, producten of diensten op de markt is sinds 2005 deelnemen in de categorieën: communicatie, mobiliteit, vrije tijd, werk, wonen en zorg. De winnende en deelnemende projecten, producten, materialen e.a. worden nog gepresenteerd op het tentoonstellingsplatform van INTERIEUR 08 tot 26 oktober.

Over KitchenAid
In 1994 maakt KitchenAid zijn eerste opwachting in Europa. In België wordt het gamma kleine keukenapparaten geïntroduceerd. Het duurt evenwel nog tot 2008 voor het complete productaanbod – de grote toestellen en de accessoires - zijn intrede doet. Qua timing zit KitchenAid alvast op het juiste spoor, nu de renaissance van het lekker koken en genieten snel terrein wint van de ‘snel en gemakkelijk’-formule die jarenlang het gastronomische leven van de moderne mens domineerde. De keuken wordt vandaag meer en meer een gewaardeerde ontmoetingsplaats, waar je gasten kan ontvangen én op en top culinair kan genieten. En dat is precies waar KitchenAid voor staat.

Kijk voor meer informatie op: www.kitchenaid.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist