Smeg Wijnklimaatkast

Wijn op perfecte temperatuur

De huidige trend is dat steeds meer mensen de feestdagen thuis vieren in plaats van in een restaurant. Dankzij de inspiratie van Jamie Oliver en Gordon Ramsay kan nu iedereen de heerlijkste gerechten bereiden die niet onderdoen voor de gerechten in een gemiddeld restaurant. Bij deze gerechten horen uiteraard goede wijnen en misschien zelfs wel die ene bijzondere fles die bewaard is voor een speciaal moment. De echte wijnliefhebbers kunnen deze feestdagen hun hart ophalen, want de perfecte wijn wordt, net als in het favoriete restaurant, op perfecte temperatuur geserveerd dankzij de wijnklimaatkast van Smeg. Dus of je nu een chique diner of een groot feest geeft tijdens de feestdagen, de wijnen en champagnes zijn in ieder geval op de juiste temperatuur!

In de wijnklimaatkast kunnen zo’n 198 flessen van 0.75 liter bewaard worden op verschillende temperaturen, afhankelijk van het soort wijn. Dat betekent dat zowel mousserende witte en rode wijnen (die op een temperatuur tussen 8°C - 12°C bewaard moeten worden) als volle, rode wijnen (die een temperatuur van 16°C tot 18°C dienen te hebben) in dezelfde ruimte opgeslagen kunnen worden dankzij de twee interne temperatuurzones. Op een digitaal display met geïntegreerde bedieningstoetsen wordt gelijktijdig de boven- en ondertemperatuur weergegeven, waardoor de interne temperatuur eenvoudig gecontroleerd en eventueel aangepast kan worden.

De esthetiek van deze kast sluit met haar roestvrijstalen kast, glazen deur en rvs handvat perfect aan op de overige apparatuur in het assortiment van Smeg.

Temperaturentabel voor wijnen
Rode wijnen met veel tannine: 16-18°C
Lichte, fruitige rode wijnen: 10-14°C
Complexe, droge witte wijnen: 12-14°C
Rosé: 6-12°C
Lichte, droge witte wijnen: 8-10°C
Zoete witte wijnen: 6-8°C
Mousserende wijnen: 6-8°C

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist