Menu decanteersysteem

Wijn in 3 minuten drinkklaar

Het Deense designmerk MENU introduceert een revolutionaire decanteerkaraf voor wijn. De Norm Wine Breather wordt door vooraanstaande wijnexperts en sommeliers als hoogste gewaardeerd. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat 95% van de (dagelijkse) wijnen significant beter smaakt na gebruik van de MENU Wine Breather.

Decanteren
Door het overschenken van de wijn (decanteren) komt wijn in aanraking met zuurstof waardoor de smaak van de wijn zachter wordt. Doordat zuur en bitter van de wijn ‘verdampen', komen tijdens het decanteren de juiste aroma's naar voren. Het luchten van wijn kost traditioneel veel tijd, al snel één tot twee uur. Met de Norm Wine Breather is het nu mogelijk om uw wijn in drie minuten tot de juiste smaken te brengen.

Werkwijze
Het gebruik van de MENU Wine Breather is zeer eenvoudig. De karaf wordt, met behulp van een gepatenteerde wijnbeluchter, verticaal op de wijnfles geplaatst. Vervolgens wordt de karaf omgedraaid. De wijn vloeit in de karaf terwijl er zuurstof bij komt waarna de aroma's loskomen. Wie de wijn liever uit de fles serveert kan vervolgens - via een omgekeerd proces - de wijnfles op de karaf plaatsen en omkeren.

Onderzoek naar decanteren
Vergelijkend onderzoek van het onafhankelijke internationale onderzoeksinstituut Eurofins toont aan dat gebruik van de Norm Wine Breather resulteert in maar liefst 740 procent toename van de zuurstof. Een tweede ‘flip' resulteert in een zuurstoftoename van 940%. Daarmee laat de Norm Wine Breather decanteersystemen van andere merken ver achter zich. Voor volledige testresultaten, zie bijlage.

Tim Vollersley, een van de meest toonaangevende sommeliers van de wereld en internationaal jurylid van de jaarlijkse Wereldcup- en Europacupwedstrijden voor sommeliers zegt over de Norm Wine Breather: "Ook jonge wijnen - tot acht of tien jaar - hebben lucht nodig om ‘op dronk' te komen. Met de nieuwste Norm Wine Breather kan iedereen binnen drie minuten wijn decanteren. Het is de eenvoudigste en meest elegante manier om wijn te decanteren en te serveren. De perfecte oplossing voor het decanteren van 95 procent van alle wijn die wordt verkocht."

Stijlvol serveren
Naast de functionaliteit van de decanteerkaraf is het ook een leuke belevenis om als tafelgast mee te maken. Het overvloeien van de wijn vanuit de fles in de glazen karaf ziet er spectaculair uit.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist