Wellness tips

Waarom hebben we zuurstof nodig?

Het is algemeen bekend dat zuurstof de belangrijkste energiebron en meest wezenlijke bron van leven is. Zuurstofinhalatie is zeer populair in de USA, Japan, Canada en Europa en is wijd en zijd bekend om de gunstige effecten voor de gezondheid en de therapeutische voordelen. Beroemdheden zoals Michael Jackson, Britney Spears, Posh, Beckman, Jennifer Lopez, Julia Roberts, Woody Harrelson en Madonna zijn fervente aanhangers van zuurstofinhalatie en momenteel zijn er alleen al in de VS meer dan 300 "Oxygen Bars”. In onze vervuilde leefomgeving van tegenwoordig is zuurstoftekort een ernstig probleem geworden, dat niet te onderschatten gevaren voor de volksgezondheid met zich meebrengt in de stedelijke gebieden, waar de vervuiling het grootst is. Onderzoeksresultaten tonen aan dat het zuurstofniveau in stedelijke gebieden in sommige gevallen slechts 15% bedraagt, vergeleken met de 21% die gebruikelijk is in niet vervuilde gebieden.

"Het is wetenschappelijk bewezen dat de zuurstofconcentratie in de atmosfeer langzaam vermindert. In Japan en andere delen van Azië zien we tegenwoordig dat mensen regelmatig gebruik maken van zuurstoftenten of draagbare zuurstofflessen, omdat men zich realiseert dat de lucht zozeer vervuild is, dan men onvoldoende zuurstof binnenkrijgt," aldus dr. John Muntz, voedingsmiddelenonderzoeker.

Een zuurstoftekort of –gebrek in het menselijk lichaam wordt veelal in verband gebracht met alle ernstige ziekten, zoals hartaandoeningen, kanker, aandoeningen aan de spijsverteringsorganen,  luchtwegaandoeningen, ontstoken, gezwollen en pijnlijke gewrichten, sinusitis, schimmelinfecties en zelfs seksuele disfuncties. Zuurstof is onze primaire energiebron, die schadelijke vrije radicalen, neutraliseert gifstoffen uit het milieu verwijdert en besmettelijke bacteriën en virussen vernietigt. Zonder zuurstof kunnen we geen belangrijke vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen opnemen die ons lichaam nodig heeft. Wanneer de cellen in ons lichaam te weinig zuurstof krijgen, verzwakken ze en sterven uiteindelijk.

"Onvoldoende zuurstof betekent onvoldoende biologische energie, hetgeen kan resulteren in allerlei kwalen, van een lichte vermoeidheid tot levensbedreigende ziekten. Het verband tussen onvoldoende zuurstof en vele ziektes en aandoeningen is onomstotelijk bewezen."

Dr. W. Spencer Way, in het tijdschrift van de American Association of Physicians (artsenvereniging) De American Heart Association meldt dat er jaarlijks meer dan 1,5 miljoen mensen overlijden aan hartaandoeningen en dat 70% van de Amerikaanse bevolking symptomen van een hartaandoening vertoont. Alle hartaanvallen zijn in wezen te wijten aan het feit dat de hartspier onvoldoende zuurstof krijgt.

Een zuurstoftekort verzwakt het immuunsysteem, waardoor beschadigde cellen zich kunnen vermenigvuldigen en uitwassen in ons lichaam vormen, die leiden tot virusinfecties, ernstige problemen met het hart en de bloedsomloop, spijsverteringsproblemen, slaperigheid, vermoeidheid, hoge bloeddruk, stress, depressie, geheugenverlies, opbouw van gifstoffen in het bloed, huidaandoeningen en voortijdige veroudering.

Volgens dr. Norman McVea is “het verband tussen onvoldoende zuurstof en ziekten onomstotelijk bewezen. Onvoldoende zuurstof betekent onvoldoende biologische energie, hetgeen kan resulteren in allerlei kwalen, van een lichte vermoeidheid tot levensbedreigende ziekten. Het bewijs is overweldigend.

Zuurstof speelt een primaire en vitale rol voor onze gezondheid en ons welzijn. Hoe meer zuurstof we in ons lichaam hebben, hoe meer energie we produceren. Dit inzicht is vandaag de dag belangrijker dan ooit, vanwege het algemene tekort in de zuurstofopname. De beste manier om een optimale gezondheid te waarborgen is ervoor te zorgen dat we iedere cel in ons lichaam van voldoende zuurstof
voorzien."

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist