Sunshower

Behandelt zonneallergie

Uit een lopend onderzoek van Sunshower in samenwerking met het LUMC onder zonneallergie patiënten blijkt dat de Sunshower een uitermate geschikt product is om zonneallergie thuis te behandelen. Doel van het onderzoek is te bepalen of de zonneallergie-patiënten minder problemen hebben als de huid dagelijks thuis tijdens het douchen gedoseerd wordt blootgesteld aan kunstmatig zonlicht. De deelnemende vrouwelijke patiënten zijn zeer tevreden met de eerste ervaringen, ze zijn minder gevoelig en sommigen kunnen zelfs weer genieten van een beetje zonlicht.

Dagelijks thuis behandelen bevordert de hardening
Mensen met zonneallergie (zoals de zogenaamde polymorfe licht eruptie; PLE) zijn overgevoelig voor zonlicht. Ongeveer 20 procent van de mensen heeft last van een vorm van licht- of zonneallergie. Vooral jonge vrouwen tussen de 25 en 35 jaar krijgen met licht- of zonneallergie te maken, aldus dermatoloog Thomas Rustemeyer van het VU Medisch Centrum. Van iedere tien patiënten zijn er negen vrouw. Hierdoor krijgen ze in het voorjaar bij de eerste zonnestralen last van jeukende rode bultjes of kleine blaasjes op de huid die aan zonlicht is blootgesteld. Deze allergische reacties nemen af als de huid vooraf met regelmaat gedoseerd wordt blootgesteld aan een lage dosis zonlicht, zodat er gewenning (ook wel hardening genoemd) van de huid optreedt. Patiënten die zeer gevoelig zijn voor zonlicht worden in het voorjaar in het ziekenhuis gedurende zes weken driemaal per week met UV straling behandeld, waardoor de huid beter tegen zonlicht kan.

Deze behandeling is voor de patiënten intensief. Enerzijds omdat de reis naar het ziekenhuis veel vraagt van de patiënten (met bedekte kleding, handschoenen, een hoed en crème moeten ze zich tegen zonlicht beschermen). Anderzijds omdat de regelmaat waarmee ze gedurende die zes weken het ziekenhuis moeten bezoeken een grote druk legt op hun tijd. Dit is voor veel patiënten zo'n inspanning dat ze afzien van de behandeling in het ziekenhuis met de vervelende gevolgen van dien.

Sunshower BV is samen met het LUMC een onderzoek gestart waarbij vrouwelijke zonneallergie patiënten zichzelf thuis kunnen behandelen door tijdens het douchen gebruik te maken van de Sunshower Comfort. Dit is een waterdichte zonnebank die een zeer lage en gedoseerde hoeveelheid zonlicht afgeeft. Op deze wijze kunnen de patiënten het complete lichaam zeer geleidelijk tijdens een dagelijkse routine blootstellen aan zonlicht. Hierdoor treedt er gewenning op, waardoor de patiënten minder gevoelig zijn voor zonlicht.

Patiënten unaniem tevreden over het resultaat
Als een patiënt tijdens het opbouwen van de dosering zonlicht een licht allergische reactie krijgt dan gaat de patiënt de volgende dag een stap terug in het schema. De patiënt kan het schema dus goed aanpassen aan zijn/haar persoonlijke gevoeligheid. De tien patiënten die deelnemen aan het verkennend onderzoek zijn unaniem zeer tevreden over deze wijze van behandelen en het resultaat.

Vitamine D
De meeste zonneallergie-patiënten mijden de zon, waardoor een tekort aan vitamine D kan ontstaan. Vitamine D is belangrijk, niet alleen sterke botten maar ook voor een goede weerstand tegen diverse ziektes. In eerder onderzoek bij gezonde vrijwilligers heeft Sunshower BV al aangetoond dat regelmatig gebruik van de Sunshower in de winter het vitamine D gehalte onder de gebruikers bijna verdubbeld, en op het zomerse gezonde niveau houdt. Dit is voor de patiënten een groot bijkomend voordeel.

Over het onderzoek
Bij het vooronderzoek zijn tien vrouwelijke zonneallergie -patiënten betrokken. Bij elk van de patiënten is de Sunshower in de hoek van de douche thuis ingebouwd. Het is een verkennend, maar veelbelovend onderzoek. Van de zijde van gezondheidswetenschappers en medische onderzoekers is belangstelling getoond om dit type onderzoek op meer geformaliseerde en extern getoetste basis uit te voeren.

Over Sunshower
Sunshower BV is een Nederlands bedrijf. Sunshower BV ontwikkelt en vermarkt zonnebanken voor onder de douche, zodat gebruikers dagelijks en gedoseerd het positieve van zonlicht kunnen ervaren.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist