HealthCab Infraroodcabines

Effectief en Veilig en Natuurlijk

Wat is infrarood, en welke soorten zijn Effectief en Veilig en Natuurlijk ?
Infraroodstralen zijn elektromagnetische golven die in het zonlicht voorkomen en essentieel zijn voor alles wat groeit, leeft en bloeit. Het lichaamseigen infrarode deel van het totale spectrum bestaat uit Onzichtbaar licht en heeft een golflengte van 0,78 µm tot 1000 µm. In het onderstaand deel van het lichtspectrum onderscheiden we drie soorten straling: -1. Ultraviolet, -2. Het zichtbare licht 3.Het Infrarood en het Ultraviolet zijn voor het menselijk oog Niet Zichtbaar. Ieder van deze soorten is weer verdeeld in verschillende golflengtes. De golflengte wordt uitgedrukt in micrometer (µm). Binnen het infrarood gedeelte van het spectrum wordt er vervolgens weer onderscheid gemaakt in: Kortgolvig infrarood (IR-A): 0,78-1,40µm, Middengolvig infrarood (IR-B):1,40-4,00µm en het Langgolvig infrarood (IR-C):5,6-1000µm. De de HealthCab maakt gebruik van de meest Veilige en Effectieve FIR warmtestralers met het grootste deel van uitstraling uit het langste lichaamseigen IR-C segment. Dit om een optimaal resultaat en unieke therapeutische effecten, en bovenal de Veiligheid voor het menselijk lichaam te garanderen. De HealthCab bied al sinds 1980 een van de allerbeste FIR infroodsystemen. Veel cabines die op dit moment op de markt aangeboden worden voldoen hier vaak niet aan.

Wat is het verschil tussen de drie infrarood golflengtes?
Voor een optimale werking is het van belang dat infrarood tot een specifieke diepte in het lichaam doordringt en als natuurlijk door uw lichaam zelf wordt opgenomen. Het menselijk lichaam zal als zodanig alleen het lichaamseigen langgolvige deel van de energie opnemen. Door ons en medische specialisten wordt geadviseerd om bij een infrarood warmte cabine de specifieke lange golflengte te gebruiken. Dit is de enige frequentie die de meest positieve werking geeft en door iedereen te gebruiken is zonder schadelijke bijwerkingen te genereren. Gebruikt men de korte golflengte, dan kan dit niet onbeperkt gebruikt worden. Het grote nadeel van kortgolvig infrarood is dat het door de huid gereflecteerd word en daardoor hoofdzakelijk de opperhuid verwarmt en de dieptewerking mist. Voor de veiligheid zult u bij Kortgolvig IR ook uw ogen moeten beschermen en moeten oppassen voor uw huid en eventuele verbranding.

De oppervlakte temperatuur van het infrarood systeem bepaalt de golflengte;
Hoe warmer de oppervlakte, hoe korter de golflengte. Kortgolvig infrarood word niet door onze huid en lichaam geabsorbeerd maar zal wel het snelst de warmte op onze huid overbrengen omdat het hoofdzakelijk de lucht om het lichaam heen verwarmd. Denk bijvoorbeeld aan een terrasverwarmer.

Echter, het mist het doel: de specifieke dieptewerking en opname door het menselijk lichaam Momenteel zijn er besprekingen gaande tussen de overheidsinstanties, de NORM EU-commissie en de diverse fabrikanten. Waarschijnlijk zal op korte termijn Kort-golvig Infrarood alleen onder dokters toezicht mogelijk zijn. Echter, de Europese norm voor IR straling is nog niet definitief vastgelegd. Binnenkort verwacht men een consensus te kunnen registreren. In het algemeen word de IR-A (kortegolf) warmte als penetrant, te snel en te oppervlakkig ervaren. Gebruikers ervaren dit vaak als onprettig. Let hier dus mee op en verdiep u in de werking. Ook door medische bronnen word aanbevolen om Langgolvig FIR te gebruiken in een Infaroodcabine. Let er wel op dat er momenteel velen als “Langgolvige” IR systemen worden aangeboden welke niet de goede en veilige eigenschappen bezitten, daardoor branderig aanvoelen op uw huid en hierdoor ook een minimale dieptewerking hebben.

Het Probleem is dat alle warmte infrarood genoemd kan worden !!!
Het is hierdoor gemakkelijk om een warmte straler te verkopen als een infraroodsysteem wat vele mensen al is overkomen, die zich niet vakkundig hebben laten voorlichten. Ons advies is dan ook; probeer ons systeem en ervaar hoe dit werkt op uw lichaam. Is FIR infrarood veilig voor iedereen ? Ja, het gebruik van een HealthCab infrarood cabine is Weldadig voor uw lichaam en absoluut veilig. Alleen langgolvig infrarood (IR-C 5,6 tot 15 µm ) is de meest perfecte en veilige toepassing voor het menselijke lichaam. Dit zal tot de meest effectieve diepte doordringen om dan als natuurlijk door uw lichaam te worden opgenomen en uw lichaamstemperatuur te verhogen. De daardoor veroorzaakte natuurlijke dieptewarmte en de koorts-reactie van het menselijke lichaam zijn dan ook een van de belangrijkste werkingsprincipes van de HealthCab infrarood systemen.

Wat is het verschil met een gewone sauna ?
In een conventionele sauna wordt warmte overgedragen via de lucht, de zogenaamde “convectiewarmte.” In een HealthCab FIR Infrarood- cabine wordt de stralingswarmte grotendeels direct afgegeven aan de persoon die zich hierin bevind. Het grote voordeel hiervan is dat er geen of korte opwarmingstijd nodig is. In een gewone sauna heeft men een opwarmtijd van ongeveer een uur en duurt een complete sessie al snel 2 uur. Bij een infraroodcabine duurt een sessie gemiddeld 20 tot 30 minuten. Doordat de temperatuur in een infraroodcabine lager is dan in een conventionele sauna ( 50-65 graden Celsius i.p.v. 90-110 graden Celsius), is deze geschikt voor een veel grotere groep gebruikers, zoals ook astmapatiënten en ouderen. Tevens is het energieverbruik veel lager en is er geen krachtstroomaansluiting nodig. Het energie verbruik is  1600 Watt. Dit kost ongeveer € 0,15 per 30 minuten. In principe kunt u de Infraroodcabine overal plaatsen waar u een vrije ruimte vanaf 1m² beschikbaar heeft en deze ruimte voor de afzonderlijke delen van de cabine bereikbaar is. Een wandcontactdoos is het enige wat u verder nodig heeft. Van essentieel belang voor de werking is dat de cabine gemaakt is van Canadees Western Red Cederhout. Dit omdat het cederhout als enige houtsoort zorgt voor de reflectie van de infrarood stralen en daardoor de cabine isoleert. Tevens heeft cederhout een antiseptische eigenschap zodat bacteriën en schimmels hier niet op kunnen leven. De stralers in de HealthCab® cabine zijn geheel onderhoudsvrij en zullen tot 100.000 branduren meegaan.

Het werkt om het lichaam gezond en fit te houden, terwijl u zich optimaal kunt ontspannen. De infrarood energie die wordt opgewekt door de speciaal hiervoor ontwikkelde stralers, straalt direct uw lichaam aan. De warmte wordt dus zonder gebruik te maken van lucht als medium op uw lichaam overgebracht. De warmte dringt vervolgens uw huid binnen. Het lichaam zal via de bloedbaan de warmte gaan afvoeren. Hierdoor treedt een temperatuurstijging van het bloed op en verwijden de bloedvaten zich. Een goede doorbloeding is het gevolg. Afvalstoffen worden hierdoor sneller en beter uit het lichaam verwijderd. Daarnaast begint u te transpireren om de overtollige warmte kwijt te kunnen raken. Hierbij verliest u niet alleen vocht, maar verbrandt u ook calorieën (ong. 300-700 kcal. per sessie). De afvoer van toxische (giftige) stoffen wordt door de verhoogde bloedcirculatie en het transpireren bevorderd. Geblesseerde spieren herstellen sneller door de ontspannende en aangename warmte en de toevoer van grote hoeveelheden zuurstofrijk bloed. Regelmatig gebruik van de cabine heeft dan ook een positief effect op mensen met reumatische- en huidaandoeningen. Het geheel gaat samen met een lichte verhoging van uw hartslag. Dit gaat niet ineens, maar zal geleidelijk aan plaatsvinden tijdens het gebruik.

Samengevat heeft de HealthCab infrarood cabine veel positieve effecten op uw lichaam: optimalisering van de doorbloeding, stimulering van de stofwisseling en het verwijderen van afvalstoffen, verlichting van spier- en gewrichtspijnen, verbranding van calorieën, een gezonde huidskleur door grondige reiniging, verlichting van huidproblemen en bovenal een fantastische nachtrust etc.

Enkele ervaringen van mensen die de Healthcab in gebruik hebben:
• Vrouw van 38 jaar uit Lunteren met Posttraumatische Distrofie:

Ik gebruik de HealthCab nu ongeveer twee maanden en het heeft mijn leven totaal veranderd, slapen was een probleem ook de slechte doorbloeding was een probleem. Ik had het altijd koud en ik heb nu weer het idee dat ik begin te leven vooral voor mijn man en kinderen vind ik het fantastisch.

• Vrouw van 43 Jaar uit Culemborg met Nierziekte:

Dankzij het gebruik van de HealthCab heb ik veel minder lichamelijke problemen en veel minder last van vermoeidheid. ik heb de cabine nu twee maanden en gebruik hem 2 maal per week 30 minuten op 45 graden. Ik ben gestopt met een medicijn tegen hoge bloeddruk en ik ben gehalveerd met mijn plaspillen ik hoop door het gebruik nog meer te kunnen minderen met de medicatie. Kortom ben heel erg tevreden..

• Man en Vrouw uit Bennekom, vrouw heeft Fybromialgie:

Door regelmatig ( 2 á 3 keer per week) in de sauna te gaan ben ik medicijnen vrij. Het is niet zo dat de Fybromyalgie weg is maar als ik er regelmatig in ga is het heel leefbaar geworden door de werking van de sauna. Vooral in de periode van kou en regen. Kortom: een ideale werking van de sauna. Ook mijn man heeft goede resultaten op zijn spieren.

• Vrouw uit Veenendaal, met regelmatige last van nek en schouders:

Ik ga in de infraroodsauna omdat ik de warmte heerlijk vind. Meestal ga ik 2x per week 30 minuten en merk dat het goed is voor mijn gewrichten en spieren. Ik heb inderdaad minder last van mijn nek en schouders. Een infraroodsauna was allang een wens van mij en ik ben blij dat ik hem heb aangeschaft.

• Man en vrouw uit Leusden:

Ik las in een tijdschrift over de werking van de HealthCab Infraroodcabine. Na 2 - 3 weken gebruik gemaakt te hebben van de Infraroodcabine, kon ik de verbetering merken. De pijn is sterk verminderd. Ik ben inmiddels geheel van de medicijnen tegen de pijn af. En als er pijn is, is het niet meer in de mate van voordat ik de cabine had. Niet meer op meerdere plaatsen tegelijk en niet meer zo heftig. Maar ook al heb ik geen pijn meer, ik ga er nog wel om de 1 à 2 dagen in. Na 3 maanden kon ik door bepaalde omstandigheden minder vaak in de sauna en de pijn kwam weer volop terug. Daarna ben ik weer vaker ingegaan en daarna ging het weer goed. Van de aankoop van de HealthCab Infrarood sauna heb ik daarom absoluut geen moment spijt gehad! Ik had het alleen jaren eerder moeten doen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist