Duravit sauna's

Inipi B

Met Inipi presenteerde badkamerfabrikant Duravit in 2009 een moderne designsauna voor de badkamer, relaxruimte of slaapkamer. Nieuw op de SHK in Essen: Duravit zet in samenwerking met het Oostenrijkse ontwerptrio EOOS deze trend voor kleinere badkamers voort: de nieuwe sauna Inipi B Super Compact biedt bij hoogste designeisen op 120 x 120 cm een comfortabele éénpersoons relaxruimte. Ze past in bijna iedere hoek en biedt ook in kleinere ruimten genoeg plaats voor een ontspannende wellness-ambiance. Inipi B is ook net zo gemakkelijk op– en af te bouwen en daarom ook voor huurwoningen interessant.

Naast de kleine uitvoering van de Inipi B heeft Duravit ook een grotere variant (circa 240 x 120 cm) ontwikkeld. Hiermee biedt Inipi B ook een tweepersoonsoplossing aan waarbij men liggend in de sauna kan genieten.
EOOS heeft bij de vormgeving van de digitale bediening de steen als motief van de Inipi behouden. Dit object vindt zijn oorsprong bij de Indianen uit Noord Amerika. Zij verhitten voor hun ceremoniële reiniging een steen in het vuur. Die ze aansluitend de sauna, de zogenaamde Inipi in droegen. Het bedieningspaneel is geïntegreerd in de zijkant in het front van de sauna. Daar zijn temperatuur, timer voor de oven of een digitale zandloper individueel instelbaar. Tijdens de rustfases kan via een ECO-functie warmte energie worden bespaard. Daarbij reduceert de ingestelde temperatuur binnen in de sauna voor de aangegeven rusttijd met ongeveer 20 graden. Voor de volgende saunagang verwarmd de oven automatisch weer op de gewenste temperatuur op. Dat spaart energiekosten en is minder belastend voor het milieu.Het opgieten van de saunasteen in de oven kan gemakkelijk via een knop binnenin de sauna bestuurd worden. Het waterreservoir is achter een houtelement in de buitenste zijwand gemakkelijk toegankelijk en toch optisch compleet verdekt.

De cabine zelf presenteert zich in het voor Duravit bekende, heldere en gereduceerd design. Het kader uit hout met aan de voorzijde glas. De totale techniek is optisch verborgen. De oven met de saunasteen bevindt zich achter een houten wand. De houten lamellen met LED verlichting bieden een optisch parallel aan de zitelementen.

Over twee niveaus verdeeld, nodigen de saunabanken in de kleine Inipi B Super Compact uit tot zitten en in de grote variant tot liggen. Het bovenste niveau is doorlopend en op het onderste niveau kan met een extra element een tweede, doorlopende ligplaats creëren. Een hoofdsteun zorgt voor optimaal ligcomfort. Het interieur is gemaakt van helder populierenhout.
Het buitenste houtenframe van de Inipi B verbindt de sauna in wit hoogglans of donker Amerikaans notenhout in de bad- of slaapkamer. Beide saunavarianten zijn zowel in hoek- als ook in de voorwandversie beschikbaar. De grotere Inipi B kan ook vrijstaand worden geïnstalleerd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist