Cerdic infraroodsauna's

gezond en genezend

Infrarood, één van de twee stralen die de zon uitzendt, is een straling die warmte creëert. In tegenstelling tot de tweede straling, ultraviolet, is infrarood geheel ongevaarlijk. Deze onzichtbare straling is overal, maar niet zoveel als in een infraroodsauna. De stralingswarmte van de infraroodsauna verwarmt het lichaam van binnenuit. Het gaat door de opperhuid heen, waardoor de bloedtemperatuur stijgt. Hierdoor circuleert het bloed beter, ontspannen de spiergewrichten, openen de poriën zich en worden afvalstoffen sneller verwerkt.

 

Infrarood, één van de twee stralen die de zon uitzend, is een straling die warmte creëert. In tegenstelling tot de tweede straling, ultraviolet, is infrarood geheel ongevaarlijk. Deze onzichtbare straling is overal, maar niet zoveel als in een infraroodsauna.
De stralingswarmte van de infraroodsauna verwarmt het lichaam van binnenuit. Het gaat door de opperhuid heen, waardoor de bloedtemperatuur stijgt. Hierdoor circuleert het bloed beter, ontspannen de spiergewrichten, openen de poriën zich en worden afvalstoffen sneller verwerkt.
"Mensen gaan niet voor niets vaak richting de warmte op vakantie. In de warmte is rust en ontspanning te vinden. Dat komt door de infraroodstraling. Na een week vakantie kom je uitgerust terug. De infraroodsauna werkt nog veel intensiever. In korte tijd bereik je hetzelfde", vertelt mede-eigenaar Cerdic (de naam zegt het al) van Kalken. In de sauna zitten namelijk spiralen met keramiek eromheen. De straling trekt in het gesteente die de warmte bewaart. Dat deze warmte helende werking op het lichaam heeft is al bekend sinds de prehistorie, toen mensen ontdekte dat water op hete rotsen verdampte in de vorm van stoom.
Volgens Van Kalken zijn veel klanten dolgelukkig met hun aankoop. "Op een beurs komen vaak mensen naar me toe die vertellen dat ze een sauna van ons hebben. Ze zijn na lange tijd en veel plezier met het product nog tevreden. De laatste keer vertelde een stel mij dat hun sauna na dertien jaar nog perfect werkte en dat ze er twee keer in de week van genoten. Ze zeiden: ‘We merken aan onszelf dat we ons lekker in het vel voelen'", aldus de mede-eigenaar. "Ook veel reumapatiënten vertellen regelmatig hoe dankbaar ze zijn, want de infraroodsauna pakt al hun probleemgebieden aan."
Bij de verkoper zelf werkt het ook. Hij vertelt een paar jaar geleden een voorhoofdsholteontsteking te hebben gehad. "Die blijven soms wel anderhalve maand. Ik ging in vier dagen tijd twee keer in de sauna en daarna was het over."
Logisch dus dat de lijfspreuk van Cerdic ‘gezond voor iedereen' is, en hun slagzin: Cerdic, the choice for your health.

Magnetisch veld
Naast de infraroodsauna's heeft Cerdic bekendheid verworven met hun zelf-gefabriceerde Spabaden, relaxstoelen en Cerdic Magnetic Field. De laatste is nog enigszins nieuw voor veel mensen. Het apparaat wordt onder het slaapkussen gelegd en helpt tegen chronische en acute klachten, sportblessures, stress en slaapproblemen. Van Kalken legt uit: "Soms zit er een storing in het lichaam. Het apparaat zoekt de storing. Ik vergelijk het altijd met een radio, waar je de juiste frequentie moet zoeken voordat het muziek geeft. Bij sommige klanten stroomde het bloed niet geleidelijk, maar in de vorm van een wervelwind. De afvalstoffen hoopten zich op aan de zijkant van de aderen, waardoor bloedproppen ontstonden. Het apparaat voerde de juiste frequentie in en bracht balans in het lichaam, waardoor de afvalstoffen weer normaal worden verwerkt. Zo kan zelfs een gebroken pols na twee weken met de Magnetic Field onder het kussen genezen." Het apparaat werkt juist in de slaap zo effectief, omdat het lichaam in rust is en dus het meest toegankelijk voor verandering.
"Elk product van ons heeft een bepaalde reden. Gezond en ontspannen maken is onze hoofdmoot", stelt Van Kalken.

Cerdic
Cerdic biedt al dertien jaar garantie en service aan haar klanten. Hun service is bijzonder, want het bedrijf is meer gericht op informeren dan verkopen. "Hierdoor staan we voor één en al kwaliteit. Daar richten we ons op, niet op kwantiteit", zegt Van Kalken. "We leveren op maat en onze producten gaan levenslang mee, terwijl andere vijf jaar meegaan. En het is niet duurder dan bij de andere aanbieders. Maar dat is appels met peren vergelijken."
Het familiebedrijf is één van de grootste bedrijven in hun branche. Twee ouders en de drie broers Tim, Michiel en Cerdic hebben veel naam gemaakt door de tijd. Nu runnen ze het bedrijf nog steeds, aangevuld met de medewerkers Yolanda, Marianne, Vera en Paul. Ze verkopen ongeveer 250 infraroodsauna's per jaar. Daarnaast komen een hoop klanten voor de andere producten.

Kijk voor meer informatie op www.cerdic.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist