Cerdic infrarood sauna's

Puur genieten

Infrarood: de gezonde noodzakelijke warmte van de zon, niet te verwarren met ultraviolet! Infrarood is die straling van de zon die het meeste warmte levert. Alles wat leeft, groeit en bloeit heeft infrarood-energie nodig. Helaas krijgen wij op aarde door de vergevorderde industrialisatie steeds minder infraroodstraling; de smog houdt infrarood tegen. Hierdoor ontstaan eerder spanningen, ziekten e.d. en vermindert onze weerstand.Door transpiratie wordt het lichaam gezuiverd van o.a. toxische stoffen (afvalstoffen). Daarnaast wordt de doorbloeding geoptimaliseerd, de stofwisselingsprocessen gestimuleerd en de huidstofwisseling gereguleerd. Door met de infrarood straling in het lichaam veel warmte op te wekken (kunstmatige koorts) wordt de afweer tegen virussen en bacteriën versterkt en de aanmaak van witte bloedlichaampjes gestimuleerd, waardoor de totale weerstand verbetert.

Met de infrarood-warmte-techniek kan het lichaam zich d.m.v. transpiratie ontdoen van bijvoorbeeld alcohol, nicotine, zware metalen zoals: lood, cadmium, nikkel, etc. Het lichaam wordt gezuiverd. Tevens ontlast dit transpiratieproces de nieren, waardoor de functie van deze organen zich kan verbeteren.

De werking
Zoals elke sauna heeft ook de Cerdic Infrarood Sauna als doel het lichaam te laten transpireren. De Cerdic Infrarood Sauna produceert in verhouding tot de traditionele sauna weinig luchtwarmte, maar doordat infrarood een stralingswarmte is die ongeveer vier centimeter het lichaam binnendringt, wordt het lichaam van binnen uit wèl heel goed verwarmd. Door deze intense verwarming van binnen uit, wordt de bloed- en lymfecirculatie al tijdens het zitten in de sauna enorm gestimuleerd. Het is bij de Cerdic Sauna dan ook niet nodig om vanuit de warmte van de sauna meteen in een ijskoud dompelbad te gaan om de circulatie op gang te brengen.

Tijdens de saunagang wordt het totale stofwisselingsysteem aangestuurd, zowel de stofwisseling van de huid als van het totale lichaam. Daardoor komen er veel toxinen (giftige afvalstoffen) vrij. De toxische stoffen, zoals nicotine, alcohol en zware metalen komen met het transpiratievocht naar buiten, maar ook via de stofwisselingsprocessen in de bloedbaan om via de nieren (urine) uitgescheiden te worden. Veel drinken tijdens en na de saunagang is dus heel belangrijk om de afvalstoffen af te voeren en het lichaamsvocht aan te vullen!

Gaat men langer dan 30 minuten (bijvoorbeeld: 40 minuten) in de Cerdic Infrarood Sauna dan begint men calorieën te verbranden (afvallen). Dit kan oplopen tot ± 1000 calorieën per saunagang.

CederhoutCederhout of Cedrus Atlantica / Juniperus virginiana.
Voor zo ver men weet kwam het eerste cederhout (Cedrus libani) uit Libanon. In Egypte werd de aromatische olie hiervan gebruikt voor het mummificeren en het hout voor lijkkisten. Bovendien werden de ingrediënten zeer gewaardeerd voor geneesmiddelen, schoonheidsmiddelen en parfums.

De grote tempel van Salomo in Jeruzalem was ook gebouwd van Cederhout. Juniperus virginiana, bekend als red-cederhout, komt o.a. uit Canada, Noord-Amerika en Cedrus Atlantica, een Marokkaanse cedersoort met een blanke houtkleur, worden gezien als de beste vervangers van de niet langer beschikbaar zijnde Cedrus Libani. De therapeutische werking wordt als gelijkwaardig bevonden.

De hoofdbestanddelen van deze aromatische oliën zijn: alcohol; cedrol; sesquiterpenen; cadineen; cedrenol.

De eigenschappen van de etherische oliën in het hout: Een milde houtgeur die geschikt is om harmonie te brengen en verstoorde energiebalansen te herstellen. Het werkt slijmoplossend en bovendien sterk antiseptisch.

De eigenschappen van het hout: Cederhout scheurt niet, krimpt niet en is duurzaam. Cederhout reflecteert infrarood, dus wordt niet heet. Cederhout is bacterie- en schimmeldodend.

Traditionele toepassingen in de geneeskunde: Bij blaasontstekingen en andere infecties aan de urinewegen. Goed tegen slijmvliesontstekingen, vooral bronchitis. Het hout wordt ook gebruikt in kledingkasten, omdat motten en andere insecten door de geur worden afgeschrikt

Extra toepassingen
Bij gebruik van een Cerdic infrarood sauna: Uiteraard kan de Cerdic infrarood sauna ook in combinatie met de Cerdic kruidengels gebruikt worden en met het Cerdic Magnetic Field apparaat. Cerdic biedt de mogelijkheid 1 extra magneetplaat van het Magneticfield apparaat onder de bank van de sauna in te bouwen. Hier kan het apparaat dan op aangesloten worden als u gebruikt maakt van de sauna. Afhankelijk van uw gesteldheid kunt u dan extra ontspannen, doorbloeden of draineren. <<meer informatie over Magnetic Field apparaat>>
In combinatie met de Cerdic Homeopathische gels: Door tijdens het gebruik van de Cerdic Sauna de Cerdic kruidengels te gebruiken bijvoorbeeld: de drainage gel op pijnlijke plekken (denk aan reuma of rugpijnen) ondersteunt u alle herstelprocessen optimaal. Uiteraard kunt u voor verdere vragen hierover altijd contact met ons opnemen. <<meer informatie over kruidengels gels>>

Aromas naturales
Aromas Naturales zijn aromatische oliën die in een glazen potje zitten met daarin een sponsje.

Door het potje te openen en in de Cerdic Infrarood Sauna te zetten op het moment dat u de sauna aanzet, zal de hele ruimte zich vullen met de door u gewenste geur. Op deze wijze kunt u uw saunagang nog prettiger maken, daar iedere aromatische geur zijn eigen specifieke werking heeft op het menselijk lichaam. Na het beëindigen van uw saunagang kunt u het potje weer sluiten. Door af en toe het gesloten potje even ondersteboven te houden, blijft het sponsje gevuld met de aromatische olie.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist