Tapijt reiniging

door een vakman

De voordelen van tapijt zijn legio. Het geeft een warm en prettige gevoel als je er over heen loopt, het werkt energie besparend, je hebt minder slipgevaar en dankzij de dempende werking is het beter voor spieren en gewrichten. Als je je tapijt goed onderhoudt, kun je extra lang van deze voordelen genieten.

Vooroordelen
Waar het in bijvoorbeeld in de Verenigde Staten volledig ingeburgerd is om je tapijt te reinigen, bestaan er in ons land een aantal vooroordelen. Men denkt vaak dat een tapijt eerder vies wordt nadat het gereinigd is. Dit stamt nog uit de jaren ’80. Toen ging het de winkelier vaak om het verkopen van zoveel mogelijk liters tapijtzeep. De machientjes voor het reinigen kreeg je er zo bij.  De vette zeep, waar we in die tijd onze tapijten mee vol smeerden, zorgde er voor dat vuil sneller en erger dan voorheen terug kwam. Dit is al lang niet meer het geval. Als je een glazen wasser in huurt voor het reinigen van je ramen, waarom laat je je tapijt dan niet reinigen door een professional?

Wat kan een professionele tapijtreiniger voor u betekenen
Zonder de juiste zorg kan uw tapijt snel versleten raken en er een beetje shabby uit gaan zien. Regelmatig stofzuigen haalt een flink deel van het stof weg, maar tapijten houden meer stof vast dan je met het blote oog kan zien. Na verloop van tijd is het verstandig op uw tapijt professioneel te laten reinigen. Een tapijt laten reinigen is meer dan wat uitgebreider stofzuigen. Een professionele tapijtreiniging ziet er als volgt uit:

  • Vooraf stofzuigen met een borstelstofzuiger
  • Afhankelijk van het tapijt worden de vezels licht opgeharkt
  • Zwaar vervuilde plaatsen worden voorbehandeld.
  • Reinigen op basis van sproei extractie methode (uit the USA)
  • Eventueel nabehandelen met een katoenen pad
  • Eventuele resterende vlekken extra bewerken
  • Nazuigen en vezels opharken

Door je tapijt te laten reinigen door een 5-sterrenspecialist, weet je zeker dat je er jarenlang van kunt genieten. Een officieel erkende tapijtreiniger kan je als geen ander adviseren over het juiste onderhoud op basis van materiaalsoort, gebruiksintensiteit en de mate vervuiling

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist