Zachte vloeren

tapijt en karpetten

Vind stijlen in

De eigenschappen van zachte vloeren

Zachte vloeren hebben vrijwel alleen maar positieve eigenschappen. Ken je het gevoel dat je vanuit je warme bed op een ijskoude vloer stap? Met een zachte vloeren stap je altijd op een aangenaam en comfortabele ondergrond. Zachte vloeren werken isolerend en dempen het geluid. Bovendien hebben zachte vloeren een stroef oppervlak, waardoor de kans op uitglijden verkleind wordt. 

Het is nog steeds een algemeen gedachtengoed dat zachte vloeren onhygiënisch zijn en allergieën in de hand werken. Het tegendeel is echter waar. Zachte vloeren houden stofdeeltjes vast, waardoor deze niet rond gaan zweven. Dit heeft een positief effect op het binnenklimaat. De meeste zachte vloeren zijn behandeld met vlek- en vuil afwerend materiaal, waardoor regelmatig stofzuigen voldoende is om zachte vloeren te onderhouden. 

Zachte vloeren zijn er in verschillende soorten

Je kan voor kiezen om je gehele kamer, hal of zelfs trap te voorzien van vloerbedekking. Hierdoor ervaar je in heel het vertrek de aangename eigenschappen die zachte vloeren hebben. Een karpet, tapijt of vloerkleed valt ook onder de noemer zachte vloeren. Door een kleed of karpet op een houten of stenen vloer te leggen, kun je heel simpel een andere sfeer realiseren en profiteren van het comfort van zachte vloeren. Een leuke en praktische variant van zachte vloeren zijn tapijttegels. Deze zijn gemakkelijk zelf te leggen en doordat je kleuren kunt combineren, zijn de mogelijkheden onbegrensd.

Een specialist weet alles over zachte vloeren

Een 5 Sterrenspecialist heeft over het algemeen een uitgebreide showroom waar je alle zachte vloeren met elkaar kunt vergelijken. Zodra de keuze gemaakt is, kan een specialist de zachte vloeren bij je thuis komen leggen. Een specialist verstaat zijn vak, waardoor je zachte vloeren met precisie en aandacht gelegd worden. Hier houdt de service niet op. Een specialist weet alles over het onderhoud van zachte vloeren.