Vloerentrends 2018

Dit zijn dé vloerentrends van 2018

De trends op het gebied van vloeren wisselen elkaar af. Waren tot enkele jaren geleden vooral laminaatvloeren in de mode, tegenwoordig zijn de trends weer heel anders. Ben jij toe aan een nieuwe vloer en ben je benieuwd wat de nieuwste trends zijn? Dit zijn dé vloerentrends van 2018!

1.        PVC vloeren

PVC is een harde kunststof die vrijwel overal voor gebruikt wordt. PVC vloeren lijken qua uiterlijk op laminaatvloeren, maar zijn veel duurzamer. Ze gaan bijna oneindig lang mee, kunnen nauwelijks beschadigd worden en zijn te combineren met vloerverwarming. Ook is een PVC vloer niet gevoelig voor vocht, waardoor de vloer zeker met kinderen een ideale keus is.

2. Vinyl vloeren

Vinyl vloeren waren vroeger helemaal in. Nu hebben ze een comeback gemaakt, omdat is gebleken dat het toch wel erg praktische vloeren zijn. De vinyl vloer is gemakkelijk te leggen, isoleert goed en is vochtbestendig. Omdat het een taai materiaal is, zie je krassen en deuken niet in de vloer. Wel slijt de vloer iets sneller dan een PVC vloer. Vroeger waren vinyl vloeren lelijk en saai, maar tegenwoordig zijn ze er in de mooiste dessins!

3. Houten vloeren

Houten vloeren zijn erg mooi en karakteristiek. Ze worden gezien als een luxe vloer, omdat het vrij prijzig is om een houten vloer te leggen. Houten vloeren zijn erg duurzaam, mits ze goed onderhouden worden. Ze moeten worden gelakt of in de olie of was worden gezet. Daarna moeten ze periodiek onderhouden worden. 

4. Gietvloer

De gietvloer heeft maar weinig nadelen en veel voordelen. Het is een gladde, strakke vloer die (zoals de naam al zegt) wordt gegoten. Een gietvloer is totaal ongevoelig voor vocht en voor beschadigingen. Het is alleen afhankelijk van je ondervloer of je ook een gietvloer kunt nemen. Op een houten ondervloer is dat wat lastiger dan op beton, maar het is zeker mogelijk. Een voordeel van de gietvloer is dat hij in allerlei kleuren geleverd kan worden en geen onderhoud nodig heeft.

5. Antieke tegels

Antieke tegels zijn ook weer terug van weggeweest. Ze worden vaak uit oude boerderijen en panden gehaald. Vervolgens worden ze voorzichtig schoongemaakt en zijn ze klaar voor hun tweede leven. De tegels zijn meestal meer dan honderdvijftig jaar oud en hebben een doorleefd karakter. Ze vormen samen een prachtige vloer met een bijzonder verhaal eraan verbonden. Antieke tegels passen met name goed in de klassieke en landelijke inrichting.

Deze vijf bijzondere vloerentrends zijn in 2018 duidelijk merkbaar. Nog steeds worden ook laminaatvloeren veel verkocht, maar hun populariteit is al aan het afnemen. Ze worden steeds vaker vervangen voor een van deze vijf trendy vloeren. Is jouw vloer aan vervanging toe en moet je kiezen welke nieuwe vloer je wilt? Dan is het vooral goed om te kijken naar je gezinssituatie. Houten vloeren en antieke tegels zijn beter wanneer je geen kleine kinderen in huis hebt, terwijl PVC, vinyl en gietvloeren juist ideaal zijn met kleine kinderen. Maar wat je ook kiest, met een van deze vloeren heb je sowieso een goede en hippe keus in 2018.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist