verschillende soorten vloeren?

Waarom zijn er zo veel

Het kan best lastig zijn om een geschikte vloer voor je woning te vinden! Kies je bijvoorbeeld voor een klassieke houten vloer, of ga je voor een moderne gietvloer? Neem je PVC of laminaat? Enzovoorts. Het ruime aanbod aan vloeren biedt als voordeel, dat je bij ieder huis een passende vloer vindt! In een kleine ruimte kies je wellicht voor een wat lichtere vloer, terwijl je een grote kamer van een donkere vloer voorziet. Zo lijkt de kamer knusser! Niet alleen bestaan er ontzettend veel verschillende soorten vloeren. Ook zijn de vloeren op verschillende manieren te leggen. Kies je bijvoorbeeld voor een hippe visgraatvloer? Ga je voor het horizontaal leggen van planken? Enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten vloeren. 

Tip: kies voor een Floorify vloer in een ruimte waar geleefd wordt! Deze vloeren zijn van een hoge kwaliteit.

Vloeren van verschillende materialen

Verschillende factoren hebben invloed op het type materiaal wat het beste past bij jouw situatie. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? In dat geval wil je een vloer die slijtvast is. Het is vervelend als de vloer al na een paar jaar vervangen moet worden. Het voordeel van een houten vloer is dat je deze kunt schuren en opnieuw kunt lakken. Iets wat bij laminaat veel lastiger is, doordat het materiaal vaak dunner is. Het voordeel van een dunne vloer, waarvan je ook profiteert bij een PVC vloer leggen, is het feit dat dit materiaal weinig warmte vasthoudt. Zeker bij een ruimte met vloerverwarming wordt daarom een PVC vloer of een vloer van laminaat aangeraden. 

Kleuren die passen bij je interieurstijl

Nadat je gekozen hebt voor een specifiek materiaal, kun je kiezen uit een van de vele kleuren vloeren. Eerder las je al, dat je in een kleine kamer voor een lichte kleur vloer zou kunnen kiezen om deze groter te laten ogen. Daar waar een donkere vloer in een grote ruimte juist zorgt voor een knusse uitstraling! Vaak hangt de meeste geschikte kleur voor een vloer samen met je interieurstijl. Donkere kleuren worden voornamelijk in een klassiek ingericht huis gebruikt. Daar waar lichte vloeren goed tot hun recht komen in een modern of landelijk interieur. 

Verschillende vloeren vergelijken

Om tot een weloverwogen keuze te komen, is het verstandig om verschillende vloeren met elkaar te vergelijken. Bekijk de vloeren in webshops, of ga eens langs in een showroom met een groot aantal vloeren. Het is verstandig om een staaltje stof of bijvoorbeeld een plankje met de kleur op de muur mee te nemen. Zo zie je direct of een vloer past bij je interieur!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist