Quick-Step

Ecologische vloeren


Hout is schaars, dat weet iedereen. Wie begaan is met de natuur ziet met lede ogen de vernieling van het regenwoud aan. Maar wist u dat Quick•Step® laminaatvloeren op een ecologisch verantwoorde manier vloeren produceert en zo de natuur zelfs een handje toesteekt?

Het hart van Quick-Step® vloeren bestaat uit  HDF (High density fibreboard), samengesteld uit houtvezels. Het hout dat Quick-Step® gebruikt wordt ontgonnen uit bossen met een PEFC-label. Dit label staat garant voor duurzaam en milieuvriendelijk beheerde bossen.

Hoe de bloei van een bos waarborgen door bomen te ontginnen?

Een bos groeit weliswaar helemaal alleen. Een verstandig beheer ervan versterkt het evenwicht tussen fauna, flora en menselijke activiteiten. Als het hout van de bossen rot, stoot dit CO² gassen uit in de natuur. CO² en het daaraan verbonden broeikaseffect hebben de opwarming van de aarde als gevolg. Als het hout verwerkt wordt in vb Quick-Step® vloeren is dit niet het geval.

Door een verstandig onderhoud en ontginning van het bos zorgt PEFC ervoor dat de toekomst van de bossen onder dit label gewaarborgd wordt. Erkende en onafhankelijke instellingen controleren wanneer, hoeveel en welke bomen er moeten ontgonnen worden om het voortbestaan van het bos te garanderen. De basisplaat van een Quick-Step® vloer bestaat dus uit hernieuwbare grondstoffen die op een ecologisch verantwoorde wijze worden beheerd.

Naast de onderhoudsvriendelijkheid en de oerdegelijke kwaliteit, gaat Quick-Step® er prat op dat ze een uitzonderlijk natuurlijke uitstraling heeft. Oppervlaktestructuren onder de naam Natural Authentic en het handgeschraapte effect van de Country Surface liggen aan de basis van een nieuwe generatie laminaatvloeren die haast niet meer te onderscheiden zijn van de massieve houten vloeren, maar wel liever zijn voor de natuur. Met Quick-Step® kunt u zodus op een milieuvriendelijke manier echt uitziende vloeren kopen zonder dat daarom kostbare en zeldzame bomen moeten sneuvelen.  

Kijk voor meer informatie op: www.quick-step.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist