Past laminaat bij elk woonstijl?

Hier heb je het antwoord

De brede assortiment van kleuren en modellen en een zeer aantrekkelijke prijs is wat de laminaatvloer één van de populairste vloerbekledingen maakt. Het is ook vrij eenvoudig om te onderhouden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een plankenvloer. Maar, past een laminaatvloer bij elk woonstijl, of zou je soms toch beter voor een andere soort vloerbekleding kiezen?

Landelijke en rustieke woonstijl
Meestal zijn huizen met een landelijke woonstijl uitgerust met een plankenvloer. Bij een plankenvloer ziet de hout er ruwer uit, terwijl de "klassieke" laminaatvloer gladder eruitziet. Bij een woning met een landelijk woonstijl zou deze type vloer niet erg goed passen. Als je toch een laminaatvloer wilt kan je kiezen voor een type laminaat dat de look heeft van robuuste planken; deze zou hierin wel goed passen. Op dit manier heb je nog steeds de ruwe look van een houtenvloer maar je kan ook genieten van de voordelen van laminaat, zoals bijvoorbeeld het makkelijke onderhoud.

Klassieke en antieke woonstijl
Een tapijtenvloer is bijna altijd te vinden in een huis met een klassieke woonstijl. Eerst moet je dus de oude tapijt laten verwijderen en daarna kan je pas aan slag gaan met jouw nieuwe vloer. Aangezien er een brede assortiment aan kleuren is (grijs/lichtgrijs tot donkerbruin) past een laminaatvloer zeker in een klassieke huis. Zorg gewoon dat de kleur van de laminaatvloer bij de rest van jouw inrichting past en dan zal het zeker goed eruitzien.

Moderne en minimalistische woonstijl
In deze stijl wordt er zeer weinig gewerkt met warme kleuren, dus warme houttinten zijn een slecht idee. Het beste is om voor een meer neutrale kleur te kiezen, zoals grijs, donkerbruin of zelfs wit. Je kan ook altijd opteren voor een laminaatvloer met een tegel look: dit type laminaat leent ook voor moderne en minimalistische inrichtingen. Het ziet als een natuurstenen vloer uit, maar je blijft genieten van de voordelen van een laminaatvloer. Om de beste resultaat mogelijk te krijgen kies je best voor een laminaatvloer met een tegel look op een neutrale kleur.

Scandinavische woonstijl
Aangezien dat in de Scandinavische woonstijl veel gewerkt wordt met gladde oppervlakken en dat het bekendstaat voor de eenvoud, overzichtelijkheid en praktische waarde, past een laminaatvloer perfect in zo'n inrichting. Laminaatvloeren zijn meestal zelfs standaard meegenomen bij het ontwerpen van een woning met een Scandinavische inrichting. Tegenwoordig zijn tinten van gris en whitewash zeer populair: het ziet er zeer goed uit en geeft ook een ruimtelijk gevoel.

Een laminaatvloer past bij iedere inrichting
Laminaatvloeren passen dus echter overal: van een landelijke inrichting tot een moderne inrichting. Een laminaatvloer is ook erg voordelig, aangezien het goedkoop is in zowel de aanschaf. Zorg ervoor dat je bij het zelf leggen van de vloer ook rekening houdt met hoeveel laminaat je nodig hebt. Bovendien is laminaat ook te combineren met een vloerwarming en geeft dit zo de perfecte isolatie voor thuis . Wees aandachtig voor welk look je gaat en voor welk kleur je kiest. Zet beide in balans om de perfecte resultaat te krijgen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist