PArketvloer

in Gaudí’s Sagrada Familia

Barcelona's kroonjuweel, landmark en een van de populairste trekpleisters ter wereld, de Sagrada Familia, is nu ook een klein stukje Portugees. In de crypte koos de architect namelijk voor kurk als vloerbedekking, vanwege zijn bijzondere eigenschappen. De kurkvloer is afkomstig van de kurkbomen in centraal Portugal.De onlangs opengestelde crypte van de Sagrada Familia is uitgeroepen tot World Cultural Heritage Site van de UNESCO. Hier ligt ongeveer 2000 m2 kurkvloer. Maar nog belangrijker is wellicht, met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar, het vermogen van kurk om geluid te dempen en met een laag 'high traffic' vernis, lange tijd mee te gaan.

Architect Jordi Bonet i Armengol : "In vele projecten en zelfs in mijn eigen studio heb ik voor kurk gekozen omwille van de sterkte, het thermisch en akoestisch comfort. In de Sagrada Familia was het een soort experiment. Gaudí zelf heeft niet aangegeven welke vloer moest worden gebruikt. De gebruikelijke zandsteen of marmer is in de Sagrada vanwege de grote oppervlakte te koud en te 'luid'. Bovendien was Gaudí principieel voorstander van natuurlijke materialen, hij haalde zijn inspiratie uit de natuur...dus was dit een logische keuze."

De Sagrada Familia in Barcelona werd opgebouwd in 1882 en zal vermoedelijk tegen 2026 voltooid zijn, de honderdste verjaardag van haar geestelijke vader, de Catalaanse architect Antoni Gaudí.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist