Onderhoud van houten vloeren

Hoe blijven ze schoon en mooi

Een houten vloer is een echte blikvanger in iedere woning. Aangezien het een forse investering is, wil je dat je vloer zo lang mogelijk mooi blijft. Het goed onderhouden en schoonmaken van je vloer is daarom erg belangrijk.

Het meeste vuil, zoals zandkorrels of haren, kan verwijderd worden met een bezem of stofzuiger. Gebruik wel altijd een bezem met zachte haren, zodat je de vloer niet beschadigt. Het zelfde geldt voor de stofzuigermond: zorg er voor dat deze geen krassen achterlaat op de vloer.

Een houten vloer kan je op diverse manieren afwerken: met lak, was of olie. Door lak te gebruiken, krijgt je vloer een luxe uitstraling. Het lakken is intensief qua werk, maar je hebt er vervolgens jaren geen onderhoud meer aan. De lak kan aangebracht worden met een lakroller, waarbij je het mooiste resultaat krijgt door 3 lagen aan te brengen. Bedenk altijd goed waar je begint en zorg dat je eindigt bij een deur. Het onderhoud van een gelakte vloer is vrij eenvoudig. Een beetje water met zachte zeep is al voldoende. Door een beetje vloerpolish toe te voegen aan het water, voorkom je dat je houten vloer dof wordt. Wil je weten hoe je je vloer het beste kan behandelen? Op Laminaatenparket.nl kun je alles lezen over verschillende vloersoorten en het onderhoud er van. Was of olie geeft je vloer een natuurlijk uiterlijk. Een vloer die behandeld is met olie of was heeft meer onderhoud nodig dan een gelakte houten vloer. Het is echter wel veel gemakkelijker om een kale of doffe plek bij te werken. Breng wat was of olie aan op een niet pluizende doek en je wrijft de lelijke plakken zo weg. De juiste onderhoudsmiddelen vind je op Massamart.nl

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist