Nieuwe Novilon collectie

Prima en Viva

Het is Forbo’s eigen designstudio wederom gelukt om een nieuwe collectie Novilon Prima en Viva te ontwerpen die naadloos aansluit bij de woonwensen van deze tijd. De eikenlook in verschillende houttinten, de all-overs in beton, maar ook de planken van 20 centimeter breed, maken de collectie volgens designer Dorothé Kessels geschikt voor bijna alle (huis)kamers. De ijzersterke Novilon vloer (15 jaar fabrieksgarantie), die lichtverend is en dus prettig aan de voeten, is niet alleen mooi, maar ook uiterst comfortabel. Bijvoorbeeld omdat hij heel makkelijk te onderhouden is, het contact- en omgevingsgeluid dempt - wat geen kwaad kan in drukke huishoudens - en eenvoudig te combineren is met vloerverwarming.

Het nieuwe Novilon Viva onderscheidt zich op verschillende vlakken van haar voorganger, aldus Dorothé. ‘Bij Viva hebben we meer accent gelegd op de vergrijsde houtsoorten en is er ook meer aandacht voor robuuste schaafeffecten in het hout. Daarnaast zie je meer elegante houtsoorten met minder knoesten in de nieuwe collectie. Zo hebben we een plank met een hele lichte, bijna witte, kleur toegevoegd.’

Ook Prima volgt de woontrends op de voet. Dorothé: ‘Prima kent een verbreding in het aanbod van de kleinere planken. Bijvoorbeeld eentje van 14,5 bij 75 centimeter. Daardoor is de collectie niet alleen levendiger, maar ook kleurrijker geworden. Bij de betonnen introduceren we een rechthoekige smalle tegel met verschillende breedtes, in een bijna zwart en een bijna wit, en presenteren we een all-over serie met zowel betonlook als een licht metallic effect.’

De overvloed aan houtdessins, vernieuwende betonmotieven en krachtige steentinten, culmineren in een collectie die zijn balans heeft gevonden tussen modern, rustiek en rustgevend. Ook belangrijk: de collectie is zeer natuurgetrouw met levensecht reliëf.

Diamond seal
Dutch Design en Nederlands topfabricaat maken de vloer daarnaast heel betrouwbaar, supersterk en kras- en slijtvast, bijvoorbeeld door de toepassing van een Diamond seal toplaag. Aquagrip zorgt er voor dat u - zelfs als de kinderen water hebben geknoeid - niet uitglijdt. Ook het Novilseal is de moeite van het vermelden waard. Dit betekent dat vuil zich minder makkelijk kan hechten aan een Novilonvloer omdat de vloeren extra lang gedroogd worden in de fabriek. Dat scheelt weer schoonmaken.

Novilon Prima en Viva zijn beschikbaar in 2, 3 en zelfs 4 meter breed (en kunnen tot veertig vierkante meter los gelegd worden). Dit maakt het installeren erg makkelijk en zorgt voor weinig naden (geen stofophoping). De vloer krimpt bovendien niet zoals sommige goedkopere vinylvarianten, is watervast (en daarmee ook geschikt voor de keuken) en krult niet bij de hoeken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist