Kan vloerverwarming onder een houten vloer?

Vloerverwarming en een houten vloer combineren

Wat je steeds vaker ziet de laatste tijd, zijn nieuwbouwprojecten die opgeleverd worden met vloerverwarming. Dit kan zijn als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. Maar wat nu als je graag een houten vloer wenst? Is dit wel te combineren? Het antwoord hierop is: ja dat is mogelijk. Je verwacht het niet, omdat een houten vloer vaak gaat werken bij temperatuurwisselingen. Er bestaan echter ook multiplank vloeren. Deze kruislings verlijmde planken hebben minimaal last van zwelling of krimp, doordat ze op een ingenieuze manier vervaardigd worden. Om voldoende rendement te verkrijgen van je vloerverwarming worden de vloerdelen altijd rechtstreeks verlijmd op de cement/ dekvloer.Uiteraard zijn er voor- en nadelen aan vloerverwarming in combinatie met een houten vloer.

De voordelen zijn:

Je hebt een warme sfeer in huis d.m.v. een houten vloer
De vloer voelt warm dus comfortabel
Laag energieverbruik door de lage temperaturen in het verwarmingssysteem
Strak uiterlijk in de woonkamer doordat de radiatoren vervallen

Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan vloerverwarming onder een houten vloer:

De warmte wordt minder snel verspreid door hout dan bijvoorbeeld door een tegelvloer
Risico op lekkage
Sommige houten vloeren kunnen gaan werken (uitzetten) door de warmte
Een hoger risico in het leggen van de vloerverwarming in de ondervloer ( dit is aan te raden om uit te besteden )

Belangrijk om te weten wanneer je vloerverwarming onder een houten vloer wenst
Kies je voor een echte houten vloer, dan is het aan te raden dit te combineren met vloerverwarming als bijverwarming. Dit zal de minste problemen opleveren. Met vloerverwarming als hoofdverwarming kun je dus bijvoorbeeld kiezen door het alternatief van een multiplank vloer.

Houten vloer en vloerverwarming, het kan samen
Steeds meer mensen komen er achter dat het echt kan, een vloerverwarming onder de houten vloer. Je moet je wel goed laten informeren bij een erkend 5-sterrenspecialist die kunnen je namelijk met een goed advies op weg helpen naar de juiste vloer keuze. Wanneer je een nieuwe vloer wilt leggen moet je jezelf dus goed afvragen of je ook vloerverwarming wilt, want dit gaat in een moeite door. Tegenwoordig kun je eigenlijk bij alle vloeren kiezen voor deze vorm van verwarming, het is energiezuinig, de warmte wordt gelijkmatig verdeeld in de ruimte en daardoor heb jij een groot aantal voordelen en comfort in de woning. Wil je graag de juiste advisering bij het aanschaffen van een houten vloer in combinatie met vloerverwarming? Dan raden wij aan om aan te kloppen bij één van onze 5-sterrenspecialisten. Zij staan garant voor de juiste begeleiding en garantie bij het kopen van een houten vloer.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist