Forbo Flooring Marmoleum

Oxyd

Onder de naam ‘Marmoleum Oxyd' is Forbo Flooring een samenwerking aangegaan met stofontwerper en kunstenaar Claudy Jongstra. Voor de nieuwe Marmoleum collectie zijn uitsluitend oxide pigmenten gebruikt. De vier nieuwe, subtiele kleuren passen zowel in een woon- als werkomgeving. Met de samenwerking vragen Forbo en Claudy Jongstra aandacht voor het behoud van landschappelijk erfgoed.

Natuurlijke verbintenis
Geestverwantschap heeft Marmoleum en Claudy Jongstra bij elkaar gebracht. Forbo en Studio Claudy Jongstra zijn samen een onderzoekstraject gestart om bij het kleuren van Marmoleum plantaardige pigmenten te gebruiken. Deze ‘natuurlijke' verbintenis heeft iets vanzelfsprekends. Beide maken interieurproducten die hun schoonheid ontlenen aan het samengaan van natuurlijke grondstoffen en pigmenten. Bij beide spelen vakmanschap, ambacht en duurzaamheid een prominente rol.

Claudy Jongstra
Claudy Jongstra is een internationaal erkende kunstenaar die het liefst met natuurlijke materialen werkt. De natuur zelf vormt haar inspiratiebron en zij houdt in alle opzichten rekening met de natuur. Door het gebruik van wol, zijde en andere natuurlijke vezels krijgt haar werk een hoge tactiliteit en een bepaalde sensualiteit. Bovendien hebben haar stoffen en kunstwerken heel bijzondere kleureigenschappen door de toepassing van plantaardige kleurstoffen.

‘111 jaar cradle-to-cradle'
Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen: lijnolie, houtmeel, hars, jute, kalksteen en pigmenten. Sinds 1860, toen Frederick Walton linoleum uitvond, is er feitelijk niets veranderd aan het product. Forbo maakt in de Zaanstreek al 111 jaar Marmoleum volgens de ‘cradle-to-cradle' filosofie. Claudy Jongstra heeft een nieuwe collectie ontwikkeld waarbij kleurstoffen op basis van oxide pigmenten het uitgangspunt zijn. De vier nieuwe Marmoleum kleuren reflecteren haar visie op zowel kleur als interieur.

Oxide pigmenten
'Marmoleum Oxyd created by Claudy Jongstra' komt anders over dan het bekende Marmoleum. Het is verfijnd, poederachtig, vervaagd. De oxide pigmenten zorgen voor een uitstraling die aan patina over historische beelden doet denken. Geen harde, felle nieuwheid maar een poëtische kracht. De subtiele kleuren verwijzen naar de natuurlijke verfstoffen van meekrap en wouw. De ingetogen ontwerpen lijken op krijttekeningen. Het eindresultaat is sereen en ontdaan van onnodige versiering.

Hortus Botanicus Amsterdam
Claudy Jongstra is een groot pleitbezorger voor het behoud van erfgoed: dieren, planten, verloren gegane kennis en verdwenen ambachten als spinnen en kaarden. Met de introductie van ‘Marmoleum Oxyd', in het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit, ondersteunt Forbo het gedachtegoed van Claudy Jongstra. Een deel van de opbrengst van de verkoop zal ten goede komen aan de Hortus Botanicus Amsterdam, een van de oudste botanische tuinen ter wereld.

Marmoleum vloer
Marmoleum is al jarenlang een populaire vloerbedekking bij architecten, designers en consumenten. Het is een comfortabele, stijlvolle vloer met veel identiteiten. Het past in elke omgeving, waar het ook ligt. Van klassiek tot modern, van professioneel gebruik tot in de woonkamer. Door de intensiteit van kleuren en eerlijke uitstraling is het een vloer die met de jaren steeds mooier wordt. Het dessin van Marmoleum is uniek en ontstaat door de contrasten en verhouding van de kleuren.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist