Een parketvloer

leggen of laten leggen?

Een parketvloer is een echte sfeermaker in huis, waar je alle kanten mee op kunt. Veel mensen laten de vloer na aanschaf leggen, maar met een beetje handigheid en het juiste gereedschap kan je dit gemakkelijk zelf doen.

Parket is eigenlijk een verzamelnaam voor alle houten vloeren die er zijn. Het aanbod dat te vinden is op Parketdirect geeft een goed beeld van de talrijke mogelijkheden die er zijn. Het begint al bij de keuze van de houtsoort. Eiken heeft een andere uitstraling dan bijvoorbeeld grenen. Ook de zaagwijze is bepalend voor de structuur en daarmee het uiterlijk van de vloer. Bovendien bepaalt de manier van zagen hoeveel parketdelen er uit een boom worden gehaald, wat weer van invloed is op de prijs.

De manier van leggen is ook van invloed op het uiteindelijke resultaat. Ga je voor rechte banen of juist een ingewikkeld visgraat motief? Omdat hout een natuurproduct is, is het van groot belang de planken 48 uur te laten acclimatiseren in de ruimte waarin de vloer gelegd gaat worden. Goed meten en zagen is erg belangrijk. Een afwijking van 2 millimeter kan over de gehele lengte van de kamer al snel een verschil van enkele centimeters zijn. Met het juiste meet- en zaaggereedschap maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. In de winkel van Mtools vind je alle soorten gereedschap die je nodig hebt om van het leggen van je parketvloer een eenvoudig klusje te maken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist