De mooiste vloeren

voor in je woonkamer

Het inrichten van je woning begint bij een goede basis: de vloer. Zeker in de woonkamer is dit een belangrijk onderdeel. Het zet de toon voor de sfeer van je complete interieur. Het is dus de moeite meer dan waard om je eens goed te verdiepen in de mogelijkheden. Op de website escovloeren.nl heb je een mooi overzicht van alle opties. Welke vloer past het beste bij jouw stijl en wensen? In dit artikel geven we je een handige samenvatting van houten vloeren, laminaatvloeren, houtlook tegels, PVC vloeren en natuursteen vloeren.

Karakteristieke houten vloer
Een echte houten vloer zit vol met karakter. Het is een prachtig materiaal dat de woonkamer meer sfeer geeft. Je kunt kiezen voor een glanzende eikenhouten vloer of juist een robuuste houten vloer met een verouderde look. Er zijn allerlei mogelijkheden qua kleur en uitstraling. Een massief houten vloer moet je wel om de paar jaar opnieuw behandelen met een lak, wax of olie. Anders kan het materiaal erg gevoelig worden voor vuil en vlekken. 

Moderne laminaatvloer
Een laminaatvloer is een goedkoper alternatief voor een echte houten vloer. Deze stroken zijn niet gemaakt van massief hout, maar opgebouwd uit meerdere lagen. Vaak heeft de vloer een onderlaag van melamine, een laag met geperste houtvezels, een laag met een houtstructuur print en een kunststof toplaag. Het voordeel hiervan is dat deze vloer makkelijker schoon te maken is. Ook kun je de vloer eenvoudig zelf leggen door een handig kliksysteem.

Sfeervolle houtlook tegels
Zoek je een hele onderhoudsvriendelijke vloer, maar wil je tegelijkertijd de warme uitstraling van hout? Dan zijn sfeervolle houtlook tegels een goede optie. Dit is een keramisch parket wat is voorzien van een houtlook. De houtnerf in de tegel zal ook na intensief gebruik niet verdwijnen. Houtlook tegels zijn bovendien bestand tegen krassen en vocht. Hierdoor kun je het in elke ruimte van je woning gebruiken. Zelfs in de keuken en badkamer!

Duurzame PVC vloer
Een PVC vloer is ook erg gemakkelijk in onderhoud. Het materiaal is vochtbestendig, geschikt voor vloerverwarming en geluiddempend. Een goede PVC vloer met houtlook is van een afstandje bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Bovendien is het een hele duurzame keuze aangezien het tot wel 25 jaar meegaat.

Luxe natuursteen vloer
Een vloer van natuursteen zie je niet zo vaak meer terug in de woonkamer. Toch kan het zorgen voor een hele luxe sfeer. Daarnaast weten veel mensen niet dat natuursteen een hele goede geleider is voor vloerverwarming. Die koude voeten zijn dus helemaal niet nodig!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist