Bruynzeel vloeren

Jan Steen collectie

Binnen de collecties van Bruynzeel Vloeren valt een bijzondere serie gelouterde vloeren: de Jan Steen collectie. Houten vloeren die de sfeer van het Huishouden van Jan Steen oproepen en tegen een stootje kunnen. Feilloos passend in een rustiek interieur, maar ook verrassend contrasterend in een design decor.

De zeventiende eeuw wordt in de Nederlandse geschiedenis de Gouden Eeuw genoemd. In die periode maakt de Republiek der Vereenigde Nederlanden, zowel op economisch als cultureel gebied, een geweldige groei door.
Amsterdam ontwikkelde zich tot de belangrijkste havenstad en werd het financiële centrum van de wereld. Mensen uit geheel Europa vonden hun weg naar De Republiek, daarbij bevonden zich veel geleerden en kunstenaars.
Door de groeiende welvaart kwam ook de cultuur tot grote bloei. Veel bekende schilders uit die tijd zijn tegenwoordig beroemd over de gehele wereld: Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Frans Hals, Jan Steen... Schilderijen
waren erg in trek, de rijken ‘versierden' er hun kamers mee. Bovendien lieten zij daarmee nog eens goed uitkomen hoe rijk zij waren. Veelal door de handel uit verre oorden in producten als specerijen, rijst, koffie, thee, tabak, hout, zijde en katoen. Jan Steen werd in 1626 in Leiden geboren en ontwikkelde zich tot een van de belangrijkste schilders van de Gouden Eeuw. Omdat er zoveel concurrentie was specialiseerden veel schilders zich in een bepaald genre, zoals stillevens, portretten, dieren of landschappen. Naar portretten was altijd veel vraag, vooral ook groepsportretten.
Jan Steen was heel bedreven in de ongedwongen weergave van een groot gezelschap. Officieren van de schutterij, regenten, lakenkeurmeesters... zij lieten zich door hem graag op het witte doek vereeuwigen.

Maar Jan Steen is vooral door zijn voorstellingen uit het dagelijkse leven beroemd geworden. Waarbij zijn beheersing van licht en aandacht voor detail zijn levendige taferelen tot een genot maken om naar te kijken. Op zijn zeer herkenbare schilderijen bruist het vaak van plezier, waarbij hij een levendig commentaar verwerkt op de zwakke kanten van de mensen. De uitdrukking ‘een huishouden van Jan Steen' is daarvan afkomstig. De huiselijke en gezellige uitstraling van veel schilderijen van Jan Steen vindt u terug in de Jan Steen collectie. Mooi, rustiek hout, o.a. eiken, essen en kastanje, waaronder gerookt en geborsteld eiken. Fraaie, ‘gelouterde' vloeren die net dat
speciale sfeertje aan een woning geven. Grijs en oudbruin parket dat zich duidelijk onderscheidt van zomaar een vloer. Jan Steen zou zich er uitstekend
op thuis voelen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist