Welke lamp

gebruik je waarvoor?

Bron afbeelding

We besteden graag aandacht aan het uitkiezen van leuke vloer of tafellampen die ons interieur tegoed doen. Een stoere spot voor een industrieel interieur of een retro hanglamp boven de eettafel in het klassieke interieur. Maar wat vaak vergeten wordt is dat zonder de juiste verlichting de ‘houder’ van de lamp minder goed tot zijn recht komt. Want het kiezen van de juiste lamp is net zo belangrijk als het kiezen van zijn drager!

Keuzes maken
Nu zijn er natuurlijk verschillende soorten lampen op de markt en 1 ding hebben ze allemaal gemeen; ze geven licht. Voor veel mensen is dat alles wat ze nodig hebben en houdt de zoektocht daarmee op. Maar wat we vergeten is dat het kiezen van de juiste lampen veel meer waarde heeft. Zo kan het bijvoorbeeld ten goede komen van onze gezondheid, kan het ons veel geld besparen en kunnen we met de juiste lamp, ons steentje bijdragen aan het milieu.

 1. Ledlampen; de sfeermakers
  Zo zijn bijvoorbeeld ledlampen een stuk duurzamer en milieuvriendelijker dan de standaard gloeilamp. Ze zijn hartstikke energiezuinig en gaan zo’n 35 jaar mee! De aankoopprijs ligt iets hoger dan de gemiddelde lamp, maar het scheelt je dan jaarlijks ook wel tientallen euro’s op je energierekening. Daarbij kun je ledlampen ook nog eens in leuke kleurenreeksen aanschaffen. Heel leuk voor boven de picknicktafel in de tuin of een mooie ledstrip achter je tv-meubel. Ideaal om de sfeer in je woning helemaal naar eigen hand te zetten.


  Bron afbeelding

 2. Spaarlampen; vergane glorie
  De Ledlamp heeft zo eigenlijk de spaarlamp van haar positie gestoten. Ten opzichte van de ledlamp heeft de spaarlamp namelijk vooral nadelen. Het duurt wat langer voordat ze licht geven en buiten houden ze het niet zo lang vol. Wel zijn ze weer net wat lager geprijsd dan de Ledlamp.

 3. Halogeenlampen; veel verlichting
  Net als de Ledlamp geeft de Halogeenlamp meteen 100% licht, een Halogeenlamp verlicht wel meer ruimte dan dat een Ledlamp doet, ideaal voor op de hal of in de kamer als plafondverlichting. Ze hebben ook een langere levensduur van gemiddeld 2 tot 4 jaar en zijn net wat sfeervoller dan een spaarlamp. Zo geven Halogeenlampen een sfeervoller licht dan bijvoorbeeld een spaarlamp. Dat maakt de Halogeenlamp dan ook weer ideaal voor een landelijk interieur, waar warm licht een echte must is! Het nadeel is dat ze wel een stuk minder zuinig zijn dan de spaar- en ledlampen.


  Bron afbeelding

 4. Gloeilampen; net iets te retro
  Ook de gloeilamp geeft direct licht bij het aanschakelen, maar met de beperkte levensduur (slechts 1 jaar) en het onzuinige energielabel mogen ze niet meer verkocht worden.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist