Verlichting

voor een industrieel interieur

Het industriële interieur is één van de meest populaire interieurs van de laatste jaren. Kijkend naar de belangrijkste woontrends van dit jaar, zien we dat vooral industriële meubels hoog scoren. De ruwe en robuuste uitstraling geeft deze interieurstijl een bijzondere charme. Bovendien is de industriële stijl niet alleen een belichaming van hoe het vroeger was, maar legt ze ook nadruk op het feit dat niet alles perfect hoeft te zijn. In tegenstelling tot het moderne of minimalistische interieur, waar alle details perfect bij elkaar moeten passen, is de industriële stijl juíst niet perfect. Dat is precies wat het industriële interieur zo comfortabel en gezellig maakt. Deze imperfectie, ruwheid en robuustheid zien we ook duidelijk terug als het gaat om de verlichting in een industrieel interieur.

Industriële lampen met betonlook

De populairste industriële lampen van 2017 zijn de lampen met betonlook. Dit is een bijzondere ruwe, matte uitstraling die de lamp goed laat passen binnen het industriële interieur. Er zijn ‘massieve’ beton-look lampen, die bestaan uit een zware metalen lamp met een bijzondere afwerking. Je kunt echter ook kiezen voor een wat minder massieve uitstraling door te gaan voor de draadlamp met beton-look. Deze is wat minder overheersend aanwezig en past ook in diverse andere interieurstijlen.

Metalen fabriekslampen

De industriële stijl heeft niet voor niets deze naam: veel items zou je je zo voor kunnen stellen in een 19e eeuwse fabriekshal. Dat geldt zeker voor de zware metalen fabriekslampen, die in verschillende soorten en maten bestaan. Er zijn ruwe lampen met open bedrading, maar ook gladgeborstelde varianten die niet alleen in de industriële, maar ook in de moderne inrichting worden toegepast. Deze prachtige lampen zijn de laatste jaren bijzonder populair en worden vooral gezien als bijzondere hanglamp voor keuken of woonkamer.

 

Open draadlampen

De derde variant van industriële lampen die het goed doen, is de industriële open draadlamp. De draadlamp bestaat, zoals de naam al aangeeft, alleen uit metalen draden waardoor het licht alle kanten op kan schijnen. De lamp bestaat in allerlei vormen en varianten en is erg populair in zowel industriële als retro inrichtingen. Sommige draadlampen zijn bijzonder vormgegeven, zoals bijvoorbeeld de lamp met extra brede ‘draden’ of de lampen met aparte geometrische vormen. De meeste industriële verlichting wordt aangeboden met kooldraadlamp, omdat dit een zacht en vriendelijk licht geeft.

Deze drie industriële lichtbronnen zijn de bekendste en meest populaire vormen van industriële verlichting. Ze zijn te vinden in de betere verlichtingszaak en uiteraard online. Bij de grootste verlichtingszaak van Nederland, Straluma, vind je elke denkbare vorm van industriële verlichting. Neem een kijkje bij de enorme showroom van meer dan 7500 vierkante meter of doe inspiratie op op de website van deze verlichtingsgigant. Zo vind je zeker een mooie industriële lamp die perfect past bij jouw interieur!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist