Verlichting tips

voor een modern interieur

Een modern interieur kenmerkt zich door de strakkere lijnen die in de woonstijl terugkomen. In een modern interieur komen de tinten wit, grijs en zwart veel voor. De strakke lijnen in combinatie met simpele lijnen, creëren eenheid in huis. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van licht, zowel natuurlijk licht als verlichting. Het kiezen van de juiste verlichting voor een modern interieur is extra bepalend voor de uitstraling van de ruimte. In dit artikel de tips om tot geschikte verlichting te komen dat een mooie match vormt met deze moderne woonstijl.

Welke lampsoort is er nodig voor de ruimte?
Het aanbod van lampen is ontzettend groot. Bepaal daarom eerst wat voor verlichting er nodig is om de ruimte te voorzien. Heeft de verlichting een specifieke functie of moet het aan bepaalde eisen voldoen? Er zijn veel verschillende soorten lampen te koop die mooi aansluiten bij een modern interieur. Daarbij kan er gedacht worden aan lampen voorzien van strakkere lijnen of juist een eenvoudige uitstraling. De kracht zit verscholen in het minimalisme. Er zijn moderne vloerlampen, maar ook tafellampen, hanglampen, wandlampen, moderne spots en zelfs moderne plafondlampen. Kies jouw droomlamp uit de webshop van Lampen24, waar je kunt kiezen uit ruim 30.000 verlichtende items. Daar zit dé lamp van jouw dromen vast en zeker tussen!

Subtiel of toch een moderne eyecatcher?
De lampensoort is gekozen, nu nog de knoop doorhakken wat de omvang van de lamp mag worden. Sluit een subtiele lamp beter aan bij de woonwensen of biedt de ruimte gelegenheid om een echte eyecatcher te plaatsen? Bijvoorbeeld boven de eettafel of in de hal kan een verlichtende blikvanger het moderne interieur echt een boost geven. Een subtiele lamp volstaat natuurlijk ook en kan heel stijlvol ogen. Net waar behoefte aan is. Waar ga je voor? Een moderne blikvanger drukt meteen de stempel op de stijl die in huis wordt gehanteerd. Je kunt er niet omheen en in tegenstelling tot de subtielere lamp, geniet je vaak ook direct van meer licht. Zo wordt de woonstijl erg praktisch met de functionaliteit van de lamp gecombineerd, waardoor een win-win situatie ontstaat.

De juiste lichtbronnen
Het kiezen van de geschikte lamp voor de ruimte maakt de woonstijl helemaal af. Maar ook de lichtbron kan een wezenlijk verschil maken. Zo kan je bijvoorbeeld een gezellige, uitnodigende sfeer creëren door warm wit licht te gebruiken. Voor kantoor of een andere werkplek zijn neutrale, witte lampen of daglicht witte lampen meer geschikt. Op deze manier wordt de natuurlijke balans gestimuleerd en kan er productiever werk worden verricht. Licht heeft veel invloed op de sfeer in een bepaalde ruimte, het kan de stijl maken of breken. Ook is er een keuze te maken op het gebied van energiezuinigheid. De klassieke gloeilamp is eigenlijk al uit beeld, maar mooie en vooral duurzame alternatieven zijn spaarlampen, halogeenlampen of LED lampen. Niet alleen de keuze van de lamp is daarom belangrijk, ook de juiste lichtbron heeft invloed op de sfeer, de duurzaamheid, de kwaliteit van het licht én het moderne interieur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist