TL verlichting

Duurzaam, energiebesparend en functioneel

TL verlichting staat voor duurzaam, energiebesparend en functioneel. TL verlichting valt onder de lagedruk fluorescentielampen. Een TL buis gaat wel 8 keer langer mee dan gewone gloeilampen en is een heel stuk zuiniger. Bovendien is de warmteafgifte van TL-lampen te verwaarlozen. TL-lampen zijn in een flink wat  kleuren verkrijgbaar. Van in koel wit licht tot een stuk warmer licht. 

TL verlichting is in de volksmond de benaming voor fluorescentieverlichting. TL staat voor ‘Tube Light’ en is een type fluorescentielamp. Andere verschijningsvormen zijn CFL en PL lampen (lees: spaarlampen). Fluorescentielampen geven licht door het verwarmen/branden van gassen. Het idee voor de fluorescentielamp in zijn huidige vorm werd geïntroduceerd door Edmund Germer en zijn collega’s in 1926. Negen jaar later werd de eerste lamp geïntroduceerd voor de Illuminating Engineering Society door General Electric en in 1937 door Osram op de wereldtentoonstelling in Parijs. Deze verlichtingstechniek heeft alle productfasen doorlopen met als laatste ontwikkeling de introductie van de ‘groene’ fluorescentielamp, oftewel spaarlamp, door Philips in 1990. De levensduur van TL buizen loopt erg uiteen. TL buizen zijn verkrijgbaar met een levensduur van 10.000 maar ook met een levensduur van 60.000 uur afhankelijk van het type TL buis en de mate van in- en uitschakelen. In- en uitschakelen is niet bevorderlijk voor de lengte van de levensduur van de TL buizen. 

De werking van TL verlichting
TL buizen zijn is aan de binnenzijde voorzien van een fluorescerende stof en gevuld met kwikdamp en een edelgas. Aan beide kanten van de buis bevinden zich elektroden die zorgen voor ontlading van het gas. De kwikdamp zendt hierdoor ultraviolet licht uit dat weer door de fluorescerende stof omgezet wordt in zichtbaar. Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist