Sfeervolle oosterse verlichting

Met handgemaakte Egyptische, Turkse of Marokkaanse lampen

Wanneer we het hebben over sfeer en decoratieve verlichting dan zijn er weinig betere opties dan zogenaamde oosterse lampen. Dit zijn authentieke, handgemaakte lampen en lantaarns uit landen zoals Marokko, Egypte en Turkije. In deze landen zijn er nog vaklieden actief die dit proces van A tot Z met de hand uitvoeren. Het resultaat zijn unieke lampen, geen massa
productie, lampen die op zichzelf al een fraaie toevoeging zouden vormen binnen ieder interieur. Maar door de manier waarop de lampen ontworpen zijn, bijv. met duizenden gaatjes, zorgen de lampen wanneer ze aangezet worden ook voor een betoverend lichtspel.

Oosterse lampen zijn in alle maten en soorten verkrijgbaar. Populair voor in de woonkamer is met name de oosterse hanglamp. Maar er zijn ook tafel en vloerlampen van Noord-Afrikaanse
makelij verkrijgbaar. Tevens zijn kaarsenhouders en lantaarntjes elementen die gemakkelijk aan iedere kamer toegevoegd kunnen worden. In principe kan men in dezelfde ruimte meerdere lampen, lantaarns en kaarsenhouders plaatsen voor maximaal effect.

Interessant is vooral te zien de trend om een Scandinavische of Nederlandse interieur stijl te verrijken met een handvol oosterse licht elementen voor een Arabisch tintje. Deze twee stijlen die in principe lijnrecht tegenover elkaar staan, wanneer samengebracht, brengt juist een intrigerend contrast teweeg.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist