Osram design verlichting

Rollercoaster

Met Rollercoaster presenteert OSRAM voor het eerst een designarmatuur met industrierijpe transparante OLED’S. Vanaf 2014 zullen de “lichtgevende glazen panelen”in serieproductie worden genomen.In de toekomst worden OLED’s de eerste keuze bij transparante lichtontwerpen. Het armatuur, dat er in uitgeschakelde toestand uitziet als een sculptuur van glas en metaal, wordt bij het aanschakelen omgezet in een lichtgevend designelement, dat met zijn vorm doet denken aan een achtbaan. De 30 oppervlakte lichtbronnen die hierin zijn gebruikt, hebben elk een lichtgevend oppervlak van 18x6,5 centimeter. “De volgende stap met transparante OLED’s is de industriële serieproductie, die in 2014 van start gaat” zegt Ulrich Eisele verantwoordelijk voor OLED bij OSRAM.

OLEDS’s verenigen voordelen van zowel directe als indirecte verlichting. De panelen en het armatuur zelf zijn op de OSRAM locatie in Regensburg, Duitsland ontwikkeld. “Na het bereiken van een record met temperatuurstabiliteit, zijn we zeker blij met dit tweede belangrijke succes in ons onderzoek ” aldus Eisele. De verwachting is dat OLED de eerste keuze wordt voor transparante oppervlakte lichtbronnen, want in tegenstelling tot LED geven zij direct vlak licht af, waardoor efficiëntieverliezen door omzetting van puntlichtbron naar oppervlaktelichtbron niet meer voorkomen. Bovendien zijn transparante OLED’s niet dof, maar absoluut briljant en helder.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist