OSRAM agenturen

Piroled

OLED is een technologie die zowel productontwerpers als kunstenaars fascineert. De organische LED zijn flinterdunne oppervlaktelichtbronnen die volledig nieuwe ontwerpmogelijkheden bieden. Met de PirOLED presenteert OSRAM nu voor het eerst een commercieel verkrijgbaar (O)LED armatuur. Het ontwerp bestaat uit vijf beweegbare ORBEOSTM panelen in een dubbele spiraal van geborsteld aluminium. De panelen zijn aan de achterzijde weerspiegelend en vangen het gerichte licht van de LED in de lampvoet op.De 80 centimeter hoge dubbele spiraal van aluminium heeft een dynamische uitstraling, die gebaseerd is op twee ideeën: de organische structuur is ontleend aan de dubbele DNA spiraal en de vorm die hierdoor ontstaat, doet denken aan een pirouette, de bekende draaibeweging in ballet. Het ontwerp en de lichttechniek zijn ontwikkeld door Martin Möck, lichtontwerper bij OSRAM. PirOLED is een hybride armatuur dat bestaat uit een deel dat gericht licht uitstraalt door middel van LED, en daarnaast de vijf draaibare ORBEOSTM panelen die een zacht en diffuus licht verspreiden. Het opgenomen vermogen van de LED bedraagt ca. 6W en het verbruik van de OLED ongeveer 4W. De LED zijn geïntegreerd in de lampvoet en schijnen naar boven op de ORBEOSTM panelen, die aan de achterzijde weerspiegelend zijn zodat de stralenbundel van de LED naar wens kan worden gebroken en verspreid.

De dubbele spiraal bevat vijf draaibaar gemonteerde ronde ORBEOSTM OLED met een lichtsterkte van 1.000 cd/m2 en een gebruiksduur van meer dan 5.000 uur. ORBEOSTM is zowel een lichtbron als een materiaal en een symbool. Met name in Aziatische en Scandinavische landen staat de helder oplichtende cirkel voor de maan. De ORBEOSTM panelen hebben een interne diameter van 79 millimeter en stralen een zacht, niet verblindend en rustgevend licht uit dat vergelijkbaar is met kaarslicht. Doordat ze binnen de dubbele spiraal kunnen worden gedraaid, zijn ze eenvoudig te richten en nodigen ze uit tot experimenteren met de verlichtingsmogelijkheden. De panelen zijn als DNA moleculen van boven naar onder in de dubbele spiraal gerangschikt. Elk van de vijf maanvormige OLED panelen kan afzonderlijk worden gericht en straalt een zacht licht uit dat ideaal is voor tafels en gezichten.

De lichtverdeling is aanzienlijk flexibeler dan bij conventionele tafellampen. PirOLED is zowel een kunstwerk dat subtiel verwijst naar dans en organische chemie als een flexibele lichtbron met variabele lichtverdeling en lichtsterkte.

De PirOLED is een van de talloze armatuurmodellen die OSRAM in de afgelopen maanden heeft ontwikkeld en de eerste vertegenwoordiger van een afzonderlijke armatuurserie. Het concept werd onder andere gepresenteerd op de internationale SuperPiu ontwerpbeurs in Milaan in april 2010 en in het Berlijnse Bauhaus Archiv / Museum für Gestaltung in september 2010. Gezien de vele positieve reacties wordt dit ontwerp nu in een beperkte opgave op de markt gebracht, uitgevoerd in aluminium.

De PirOLED is uitgerust met het ORBEOSTM CDW 031 OLED paneel, dat afgelopen jaar als eerste gekwalificeerde ORBEOSTM OLED paneel aan het publiek werd gepresenteerd. De warmwitte kleurtemperatuur (2.800K) is vergelijkbaar met het warme licht van een gloeilamp en is daardoor geschikt voor verlichting die zowel sfeervol als functioneel moet zijn. Het licht kan zonder enige vertraging in en uitgeschakeld worden. Vijf OSLON SSL LED zijn in een reflector in de lampvoet ingebouwd. De gerichte lichtbundel benadrukt de artistieke kwaliteiten van de in aluminium uitgevoerde dubbele spiraal en verlicht de weerspiegelende achterzijden van de ORBEOSTM panelen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist