Niko ledstrips

Leds hebben de toekomst

Zijn leds toekomstmuziek? Helemaal niet. Ze zijn aan een stevige opmars bezig. Niet alleen in professionele projecten, maar ook in de huiskamer. Waarom? Leds zijn energiezuinig, betrouwbaar, schokbestendig en hebben een lange levensduur. De ledstrips van Niko doen daar nog een schepje bovenop. Je kunt ze gemakkelijk installeren, eenvoudig bedienen en vooral: ze zijn betaalbaar.

Ledstrips voor elke verlichting
Niko breidt zijn productassortiment uit met ledstrips. Deze nieuwe toepassing biedt uitgebreide mogelijkheden: een warme sfeer in de huiskamer, functionele verlichting in de keuken, veiligheidsverlichting in gang of hal, ... De ledlampen zijn van de laatste generatie High Brightness Leds en geschikt als lichtbron.

Wit of kleur
Niko biedt keuze uit drie soorten wit: koud wit (6500K), neutraal wit (4000K) en warm wit (2800K). Daarnaast is er rood, amber, blauw en groen. Niko heeft zowel monochrome als RGB-ledstrips in zijn assortiment. De basis is wit of zwart voor een onopvallende integratie in elk interieur. De hartafstand tussen de leds is altijd dezelfde, ook bij de verbinding tussen twee strips. Dat zorgt voor een mooi egale lichtlijn.

Nikobus: lichtspel in huis
De leds van Niko kun je eenvoudig koppelen aan Nikobus, het huisautomatiseringssysteem van Niko. Een kleine module is al voldoende om de ledstrips aan te sturen. Een duur DMX-systeem is overbodig. Het licht verandert van kleur, de gebruiker regisseert zelf het schouwspel. Hij stelt de kleurenloops zelf in, met variatie in tijd, intensiteit en kleur.

Zo gemonteerd!
De montage van de modulaire ledstrips is heel eenvoudig, dankzij het unieke gepatendeerde plug-and-playprincipe.
 De montage gebeurt aan de voorkant.
 Een ledstrip vervangen in een volledige reeks? Dat kan, zonder de andere strips te moeten losmaken.
 Verkeerde montage is onmogelijk door de asymmetrische vorm.
 De connector met de voeding past op elk koppelpunt.
 De strips kun je in gelijke delen van 10 cm knippen.
 Hoeken en bochten zijn gemakkelijk overbrugbaar.

ETOP Innovation Award 2009
De nieuwe Niko ledstrips zijn voor hun unieke en gepatenteerde plug-and-play connectiesyteem genomineerd als Innovator voor de ETOP Innovation Award 2009. Dit is dé onderscheiding voor innovatie in het vakgebied elektrotechniek. Uniek aan de Niko ledstrips zijn de koppelingsmogelijkheden tot acht meter zonder extra voedingskoppeling, een egale lichtlijn door een gelijke hartafstand tussen de leds en directe aansturing van RGB ledstrips vanuit Nikobus.

Niko en EREA
De uitbreiding van het productportfolio van Niko met ledstrips is een logisch gevolg van de intensievere samenwerking tussen Niko en EREA binnen de Niko Group. EREA heeft ruim tien jaar ervaring met leds. Het ontwikkelt en produceert toegespitste oplossingen voor OEM-klanten, zoals algemene verlichting, lichtreclame, accentverlichting en buitentoepassingen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist