Modular Lighting

Izar


IZAR is een nieuw verlichtingselement dat door zijn organische vormgeving onmiddellijk opvalt binnen het Modular programma. Kenmerkend voor IZAR is de egaal afgeronde, symmetrische en haast vrouwelijke vormgeving, die zowel op de voor- als de achterzijde wordt toegepast. Het design geeft de indruk dat het licht als het ware ‘omarmd’ wordt.

 

 

IZAR is een futuristisch puzzelsysteem dat bestaat uit volwaardige units waarvan de basisvorm, een driebenige afgeronde ster, zowel op zichzelf als in combinatie met meerdere IZARs kan staan. IZAR is een ontwerp dat zowel in een particuliere omgeving, een enkelvoudig model boven een salon- of eettafel, als in de projectmarkt in bijvoorbeeld een bar of restaurant haar toepassingen kent.

 

Een subtiel detail van het ontwerp is het mat-rubberen label met vermelding van het IZAR- en het Modular-logo, dat op ieder afgerond hoekpunt zichtbaar is. Dit label kan naar keuze worden uitgevoerd in subtiel wit of in opvallend oranje. IZAR wordt standaard afgewerkt in hoogglans wit of zwart, met een matte policarbonaat als lichtdiffuser.

 

Het verhaal achter de IZAR

IZAR is een ontwerp van interieurarchitect en ontwerper Gerd Couckhuyt voor Modular Lighting Instruments, en werd voor de eerste keer toegepast in de ZURI BAR in Knokke.

 

Gerd Couckhuyt zorgde in deze loungebar voor het totale interieurontwerp. Hij schiep er een specifieke sfeer, die het resultaat is van een uitbundig futuristisch design: centraal staan de kleur wit, asymmetrische vormen, schuine lijnen en afgeronde hoeken. De op maat gemaakte verlichting maakte het plaatje af. Hiervoor kreeg de ZURI BAR de primeur voor twee Modular-producten: U-SHAPE en TRAFFIC. De samenwerking tussen Modular en Gerd Couckhuyt leidde echter ook tot een compleet nieuw en uniek productontwerp: IZAR. IZAR werd in beperkte oplage voor de ZURI BAR geproduceerd en nu verder ontwikkeld tot het nieuwste armatuur in de vaste collectie van Modular.

 

De IZAR technisch

IZAR kan zowel als wand- of plafondarmatuur en als gependelde armatuur worden toegepast. Zowel alleenstaande IZARs als combinaties van meerdere IZARs kunnen door middel van een IZAR suspension kit worden gependeld.

 

 

Met behulp van een verbindingsstuk kunnen meerdere IZAR toestellen met elkaar verbonden worden en waar nodig niveauverschillen (schuine wanden en plafonds, balken...) overbrugd worden. Hiervoor wordt het oranje label verwijderd en vervangen door het rubberenverbindingsstuk (IZAR electrical connection) die de IZARs met elkaar verbindt. Op deze manier wordt elektrisch doorverbinden een koud kunstje en kunnen twee met elkaar verbonden IZARs tot 60° roteren, tot 90° plooien en tot 30° rond hun lengteas draaien.

 

Een voorbeeld van een sculpturale en decoratieve toepassing is de samengestelde IZAR vijfhoek die oogt als een 3D-honingraatstructuur.

 

De IZAR-lichtbronnen zijn: niet-dimbare fluorescentie PL (3x24W), LED Moodswing (15,2W LEDstrips) en LED Flash (RGB 9x2, 4W SMD LEDstrip).

 

‘LED Moodswing’ maakt kleurencombinaties en lichtvariaties mogelijk en wordt vooral gebruikt voor het oproepen van verschillende sferen en ‘moods’. Door de LEDs van kleur te laten veranderen ontstaat steeds een andere sfeer. ‘LED Flash’ is de high-end LED-versie, die zorgt voor een geraffineerd en hoogtechnologisch lichtspel met kleureffecten, voorgeprogrammeerde ‘loops’ en impulsgestuurde lichtflitsen. IZAR wordt gemaakt van een hoogwaardig policarbonaat, dat door middel van een spuitgiet proces wordt samengesteld.

Vooral in functie van lampvervanging en installatievriendelijkheid, biedt dit productieproces verschillende voordelen.

 
Kijk voor meer informatie op: www.modular.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist