modular buitenverlichting

Modular green


Modular Lighting Instruments, toonaangevend producent en verdeler van high-end design verlichting, presenteert Modular Green®, een programma dat een nieuwe standaard zet binnen het segment buitenverlichting.

 

BRANCH

BRANCH is één van de eyecatchers uit het buitenverlichtingsprogramma van Modular Green®, en is een ontwerp van Rotorgroup voor Modular. Het werd voor het eerst voorgesteld op Light + Building 2008 en een tweede keer in de spotlights geplaatst tijdens Interieur08. In januari 2009 ontving BRANCH het Henry van de Velde Label. Een Belgische designprijs, een initiatief van Design Vlaanderen. Een speciaal samengestelde vakjury reikt de prijs uit aan producten die staan voor authenticiteit, drang naar vernieuwing, creativiteit, afwerking en meerwaarde van het product. Het unieke aan BRANCH is haar zelfbouwsysteem, waarmee telkens opnieuw en in functie van persoonlijke behoeftes en voorkeuren nieuwe configuraties kunnen gemaakt worden. Door het dúrven combineren wordt immers telkens opnieuw een eigen, unieke boomstructuur met zijwaartse takken gecreëerd. De basis is steeds de organische en glooiende basisstructuur (in khaki of mat zwart structuur) uit gelakt kunststof. Met een universeel connectie-stuk kunnen verschillende BRANCHen, al dan niet voorzien van een lichtbron, vervolgens op elkaar bevestigd worden. De lichtbron bevindt zich in de zijwaartse tak – horizontaal richtbaar rond zijn centrale as én richtbaar zowel naar boven als beneden – of langs de bovenzijde van het toestel, centraal in de behuizing. Dankzij haar organische vormgeving wordt BRANCH één met de haar omringende omgeving, de natuur, en geeft zo naast haar functionele betekenis ook een decoratieve zin aan die omgeving. De flexibiliteit van het systeem en de integratie van de verschillende lichtbronnen (ice white LED 6x1W, warm white LED 6x1W, CFL Par30 en CDM-R Par30) zorgen er bovendien voor dat BRANCH voor heel wat toepassingen gebruikt kan worden: (tuin)padverlichting, sfeerverlichting en gevelverlichting.

 

ACE OF DIAMONDS

ACE OF DIAMONDS is op zijn minst gezegd een opvallende nieuw-komer in het Modular assortiment. Vooral de materiaalkeuze en de uitgesproken hedendaagse vormgeving maken van ACE een uniek decoratief sfeer- en designelement, zowel voor binnen als voor buiten.

 

 

ACE OF DIAMONDS is een ontwerp van Luc Vincent en het Modular Design Team. Luc Vincent ontwierp eerder al Square Moon (1996), Skin Moon (2006) en Square Moon Mirror (2007) voor Modular Lighting Instruments.

 

A(R)MOR

A(R)MOR is een opvallend nieuw buitentoestel. De robuuste, hoekige vormgeving straalt een bijzondere kracht uit, die doet denken aan de Stealth bommenwerpers. De subtiliteit van het ontwerp is terug te vinden in de minimale hoogte van het toestel. Daardoor scheert

A(R)MOR als het ware over de ondergrond waarop het toestel gemonteerd wordt. A(R)MOR is een ontwerp van ROTOR, die zichzelf ‘shapers’ noemen van allerhande materialen. A(R)MOR is verkrijgbaar in 2 versies: single en double. Bij de enkelvoudige A(R)MOR wordt het licht in 1 richting geprojecteerd. De A(R)MOR double geeft licht in beide richtingen. Een voorzetglas zorgt in beide versies voor een geaccentueerde lichtverspreiding. De A(R)MOR bevat verschillende lamptypes QT12, G9, CDM-Tm en high power LED. Dit maakt A(R)MOR uitermate toegankelijk voor zowel particuliere als projectgeoriënteerde opdrachten. Alle lichtbronnen zijn bovendien in het toestel geïntegreerd volgens het DryLightSystem™ IP55. De installatie van A(R)MOR kan zowel horizontaal als verticaal op wand of gevel. Met een optionele grondpin kan A(R)MOR ook worden aangebracht op zachte ondergronden.

 

FALL

FALL vormt de meest gevarieerde productfamilie. Deze serie vond haar inspiratie in de licht overhellende bomen die men vaak aantreft aan de kant van de weg. Hoge bomen, die door de aanhoudende wind een schuine stand aannamen en precies de indruk geven ieder ogenblik te kunnen omvallen. De FALL staat telkens onder een hellingshoek van 10°. FALL wordt standaard uitgevoerd in matwit en matzwart structuur. Afhankelijk van de hoogte, bevat de FALL een G9 of een compact-fluorescentie lamp (7W, 11W, of 2x 11W) die volgens het DryLightSystem™ IP55 is opgebouwd. Een semi-transparante polycarbonaat zorgt voor een continue lichtlijn. De subtiliteit van het ontwerp zit hem in de polycarbonaat die lichtjes in het frame getrokken wordt, waardoor de polycarbonaat nóg dichter tegen de lampunit getrokken wordt en een nóg optimalere continue lichtlijn gerealiseerd wordt. De installatie van de FALL kan zowel in harde als zachte bodem. Een platte voetplaat zorgt voor een stabiele fixatie op vaste grond. Voor installatie in een zachtere ondergrond is een optionele grondpin beschikbaar.

 

GUTTER

De GUTTER is een toestel dat de kubus als invalsbasis heeft maar is verder volledig asymmetrisch opgebouwd. Het licht speelt met deze asymmetrie door de diagonale diffuse uitwerping van het licht.

Niettemin blijft het toestel een rustig, strak architecturaal lichtelement. GUTTER is beschikbaar met 2 verschillende lichtbronnen (PL 7W of G9 max. 40W) en is verkrijgbaar in matzwart structuur en de speciaal voor dit toestel ontwikkelde ‘desert’ kleur. GUTTER is voorzien van het DryLightSystem en garandeert waterdichtheid conform IP55. Een grondpin is beschikbaar als optie voor plaatsing op zachte ondergronden.

 

SKIFV

SKIFV is een buitentoestel waarbij het designelement en streven naar innovatie heel nadrukkelijk aanwezig zijn. Op het vlak van lichtbronnen kiest Modular met de SKIFV eens te meer voor ‘ecodesign’: de LED uitvoering met 6 high power LEDs en de T5 circline, die door Modular als één van de eerste gebruikt wordt in een buitentoestel, zijn lichtbronnen met een laag wattage, grote lichtopbrengsten en zeer lange levensduur. De afgelijnde aftekening van het LED-licht plaatst het toestel in een meer ruimtelijke sfeer. Het toestel is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen die van elkaar verschillen door de hoogte van de steunvoet (45mm of 118mm). De SKIFV Low leent zich vooral voor vaste bevestiging. SKIFV High daarentegen komt het best tot zijn recht tussen planten en op het gras, waarbij de egale aanlichting kleine licht-eilandjes doet ontstaan. Het gebruik van een optionele grondpin maakt het toestel uitermate geschikt voor zachte ondergronden. SKIFV is verkrijgbaar in khaki, matzwart en matwit structuur afwerking.


Kijk voor meer informatie op: www.modular.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist