LZF

Spannend licht

In het kleine dorpje Chiva, net buiten het Spaanse Valencia staat de fabriek van LZF. In dit zuidelijke dorpje worden de lampen van Luzifer geproduceerd van het materiaal Polywood Nu de locatie waar ambachtelijke met de hand gemaakte lampen worden gemaakt. Jaren gelden werden hier tafelwijnen gemaakt van de druiven uit de omliggende wijngaarden.

Licht en tafelwijn, de overeenkomst tussen deze twee is dat het een dagelijks gebruikt product is.. De Australische Sandro Tothill en Valenciaanse kunstenaar Marivi Calvi waren destijd op zoek naar verlichting voor hun eigen huis. Hun zoektocht liep op niets uit en zijn daarom zelf met het ontwerpen van licht aan de slag gegaan Onderstaand het inspirerende uitzicht van hun werkkamer.

Dit artistiek duo wordt geïnspireerd door ronde vormen, natuur, licht en schaduw Glasvezel was in eerste instantie het materiaal waar zij mee werkten. Vervolgens ontwikkelde zij zelf het product Polymeer. Dit flexibele en speciaal behandelde houtfineer kan worden gevouwen en gesneden in all mogelijke vormen. Intussen staat Luzifer bekend om zijn mooie collectie bijzondere design verlichting.

Hun woonhuis werd door de groei van hun bedrijf al snel te klein. De voormalige wijnfabriek prachtig gelegen in een bosje van olijven en amandelen had gelukkig de mogelijkheid voor het creëren van extra ruimte voor ontwerp en productie. Hierbij kreeg het ontwerpen en produceren onder milieuvriendelijke omstandigheden zeer hoge prioriteit en wordt verontreiniging tijdens het ontwerp en productieproces dan ook tot een minimum beperkt. De filosofie van LZF is dan ook, mensen en hun behoeftes. Geen machines maar mensen en natuur, dat geven Calvi en Tothill aan hun lampen mee. . De 10 tot 12 medewerkers die op ambachtelijke wijze aan het werk zijn in de fabriek benadrukken dit nog eens extra. Daarbij is duidelijk dat zij zich laten inspireren door hun mooie woonomgeving waarin licht en natuur overvloedig aanwezig zijn. Een spel van schaduw en licht maken deze lampen spannend en bijzonder waarbij het houtfineer het natuurlijk element symboliseert.

Internationale topdesigners als Miguel Herranz en Ray Power hebben het Spaanse merk Luzifer voor zeker naar een hoger niveau getild. Organische luchtige sculpturen gecreëerd uit Polymeer die licht verspreiden, afgewisseld door schaduw. Het houtfineer is warm en natuurlijk, het geeft zowel de complexiteit als de eenvoud van de natuur weer.

Een mooi verhaal, achter een mooi product, geproduceerd op een mooie locatie. Hanglampen, vloerlampen, tafellampen of wandlampen van Luzifer. Sfeervol licht maar gelijktijdig opvallende objecten in de ruimte. Neem bijvoorbeeld de Gea, Anfora, Poppy of De Cosmos

Allemaal mooie lampen die woonkamer, eetkamer, keuken of hal sfeervol kunnen verlichten en door kleur, materiaal en ontwerp de ruimte zeker iets extra's geven.

Een krachtige uitstraling wordt benadrukt door herhaling van vorm, materiaal en kleur.

Dit is vooral van toepassing bij toepassing van Luzifer lampen in projecten als kantoorpanden, horecagelegenheden, of winkels.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist