Lightfresh

Slimme tl-buis


Deze week komt een tl-buis op de markt die niet alleen licht geeft, maar

tegelijk de lucht reinigt. Daarmee is de buis bijzonder geschikt voor de strijd tegen het zogenaamde sick-building syndroom of diverse bacteriën (o.a. MRSA) in

medische ruimtes. In de lamp zit een ionisator die vieze lucht schoonmaakt door het proces van ionisatie.

 

 

De tl-buis wordt op de markt gebracht door het Nederlandse bedrijf Lightfresh.

“Vorig jaar introduceerden we de spaarlamp met ingebouwde ionisator en dat is een doorslaand succes”, vertelt Mark Lette van Lightfresh. Er zijn talloze gebouwen en werkplaatsen waar een bedompte, vieze lucht hangt veroorzaakt door rook, pollen, stof, vezels en roet. Dat kan allerlei klachten veroorzaken, zoals lusteloosheid, nervositeit en verlies van concentratievermogen. “Zeker voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen of die last hebben van allergieën zal deze nieuwe tlbuis verlichting brengen”, stelt Lette.

 

Er bestaan nogal wat misverstanden rond ionisatie. Veel mensen denken dat het iets magisch is, of omgekeerd: pure kwakzalverij. Niks is minder waar. “Het is een

normaal natuurverschijnsel”, legt Lette uit. “Ionisatie treedt bijvoorbeeld op tijdens onweer. Mensen merken dat de buitenlucht daarna anders, frisser, aanvoelt.” De aantallen spreken boekdelen. In één cm3 boslucht zitten zo’n 50.000 zuurstof ionen. In weidelucht zijn dat er al beduidend minder: 700 a 1.500. In een woning in de binnenstad zijn het er nog maar 40 tot 50 en in een kantoor met airconditioning ergens tussen de 0 en 25 per cm3. Elektrische apparaten zoals printers en computers, zijn “ionen-rovers”, net zoals kunststof oppervlaktes.

De nieuwe tl-lamp van Lightfresh produceert + 5 miljoen ionen per cm3 per seconde door de ingebouwde ionisator, een elektrisch apparaat dat met behulp van een hoogspanningsgenerator ionen aanmaakt. Deze ionen hechten zich aan fijnstof, roet, bacteriën, schimmels en pollen. Door deze hechting worden ze zwaarder dan omringende lucht en slaan neer. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één lamp met ionisator in een ruimte van 45m3 binnen 3 uur 90% van het fijnstof en de bacteriën uit de lucht haalt.

 

De tl-lampt die Ligthfresch introduceert, heeft een lichtopbrengst van 6400 K, wat

overeenkomt met gewoon daglicht. Een ander voordeel is dat de nieuwe tl-buis een energiebesparing oplevert van 50% ten opzichte van conventionele buizen.

Kijk voor meer informatie op: www.lightfresh.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist