Lichten bedienen

met smartphone of tablet

Slimme thermostaten, spraakbediening, Chromecasts en digitale assistenten zijn nog maar het begin van de hedendaagse Smart Home. Ieder jaar zijn er weer nieuwe innovaties die wonen gemakkelijker maken. Het realiseren van een smart home is voor sommige een wens die ieder jaar weer wat dichter bij vervulling komt. Alles bedienen op 1 Wi-Fi-netwerk via een smart home systeem, dat is het doel.

Klaar? Licht!
Waar spraakbediening en digitale assistenten wellicht nog een unicum zijn, komt het bedienen van je verlichting met smartphone of tablet al steeds vaker voor in verschillende huishoudens. Want stel je nu eens voor, de schemering valt en het huis wordt langzaam donker. In plaats van op te staan en je ronde door het huis te doen om op knopjes te drukken, blijf je gewoon lekker zitten. Je opent je app, selecteert de gewenste verlichting, drukt op de knop: en klaar.

Je lampen aanzetten zonder van de bank af te komen; dat is toch heerlijk?

Veelzijdig
Mocht je het nu maar een beetje overdreven vinden, die verlichting op de app, denk dan eens wat verder na over alle mogelijkheden. Lampen zijn erg bepalend voor de sfeer in huis, te fel licht kan een onrustig gevoel geven en voor een minder fijne omgeving zorgen. Daar is zo’n app nu toch wel handig voor. Of wat dacht je van een kamer binnenlopen waarop het licht automatisch aangaat? Of het aanzetten van de buitenverlichting bij het horen van onverwachte beweging in de voortuin? Stiekem zitten er toch best veel voordelen aan die nieuwe Smart Home verlichting.

Bron afbeelding

Alle kleuren van de regenboog
Mocht je nu nog niet overtuigd zijn, sta dan ook even stil bij de mogelijkheden die het voor je interieur heeft. Zo kun je bijvoorbeeld met een Starter Pack van Philips Hue lampen simpel een kleur kiezen die bij je stemming past. Ontwaken met de zachte gloed van een zonsopkomst, of een warme gloed van kaarslicht tijdens het diner? Alles is mogelijk. Daarbij zijn de bijgeleverde applicaties ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Op deze manier kun je letterlijk de sfeer in je woning met niet meer dan een vingerklik, helemaal naar eigen hand zetten. Daarbij kun je de lampen ook nog eens instellen met een timer, of gewoon vast aanzetten terwijl je naar je voordeur loopt!

Veilig voor het internet
Je zou denken dat het aansluiten van die extra apparatuur op je Wi-Fi de internetsnelheid een stuk vertraagd. Gelukkig zijn ook daar oplossingen voor gevonden! Door gebruik te maken van een bridge wordt het Wi-Fi netwerk voor ‘dagelijks gebruik’ namelijk ontzeild, en gebruikt je slimme verlichting zijn eigen stukje netwerk. Wat sfeerverlichting aan tijdens het streamen van een film kan dus geheel zonder zorgen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist