Lemnis Lighting Led lampen

Energy Star-label

Het Nederlandse bedrijf Lemnis Lighting onderwerpt de komende maanden een breed assortiment LED-lampen, waaronder LED-vervangers voor gloeilampen en halogeenverlichting, aan het Energy Star programma in de Verenigde Staten. Doelstelling is in augustus 2010 de Energy Star kwalificatie uitgereikt te krijgen.

Bedrijven die het Energy Star-label voeren staan voor energiezuinige en milieuvriendelijke producten. Lemnis Ligthing, dat wereldwijd koploper is in het ontwikkelen van energiezuinige ledverlichting, voert verschillende LED-lampen onder het merk Pharox. Gedurende het Energy Star programma worden de Pharox 5 watt LED-lamp en de dimbare Pharox 6 watt LED-lamp getest op levensduur, prestatie en worden zij bloot gesteld aan extreme omstandigheden om er zeker van te zijn dat de lampen voldoen aan de strenge eisen van het Energy Star-label. De tests worden uitgevoerd in opdracht van de U.S. Department of Energy.

Lemnis Lighting CEO Remko Gaastra heeft er vertrouwen in dat alle producten voldoen aan de gestelde criteria in het Energy Star programma; "Lemnis Lighting is wereldwijd voorloper in het ontwikkelen en op de markt brengen van hoge kwaliteit LED-lampen in verschillende kleurweergave, als volwaardige vervanger van gloeilampen, spaarlampen, halogeenverlichting en TL-verlichting. Lemnis wil met haar producten een positieve bijdrage leveren aan een energiezuinige en milieuvriendelijke wereld", aldus Gaastra.

"We gaan graag deze uitdaging van de Amerikaanse regering aan om daarmee de introductie van betrouwbare, veilige en energiezuinige LED-lampen op de consumenten- en zakelijke markt te kunnen versnellen", voegt CTO Martijn Dekker toe. "De komende periode gaan we meer kwalitatieve en energiezuinige lampen introduceren op de Amerikaanse markt. Dit nieuwe assortiment LED-lampen wordt ontwikkeld als antwoord op de vraag vanuit de Amerikaanse regering, de gebruikers en de retailketen om LED-producten te ontwikkelen die voldoen aan de hoogste eisen zonder compromis op de lichtkwaliteit", aldus Dekker.

Over Lemnis Lighting
Lemnis Lighting B.V. is voorloper in duurzame verlichtingsoplossingen op basis van LED-technologie en won de technology pioneer Award 2009 van het World Economic Forum en de Lighting Africa Award van de Wereldbank. In november 2006 introduceerde Lemnis de eerste LED-lamp die als volwaardige vervanger van de gloeilamp kan worden aangemerkt. Er zijn ook andere producttoepassingen, zoals openbare verlichting en kasverlichting. In samenwerking met verschillende Technische Universiteiten doet Lemnis onderzoek naar nieuwe bij LED passende meetmethoden voor verdere efficiëntie en optimalisatie van LED. Lemnis Lighting is een dochteronderneming van Tendris Holding. Tendris initieert, ontwikkelt en investeert in bedrijven die zich toeleggen op marktgestuurde, duurzame oplossingen voor een betere wereld.

Over Energy Star
Energy Star is het meest herkenbare symbool voor energiezuinige producten in de Verenigde Staten. Energy Star is een gezamenlijk programma van de U.S. Department of Energy en de U.S. Environmental Protection Agency dat de efficiëntie van nieuwe huizen en andere gebouwen test en een groot aantal gebruiksvoorwerpen voor in huis labelt. Producten met een Energy Star-label verbruiken minder energie, zijn kostenbesparend en helpen het milieu te beschermen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist