Led strips

vijf creatieve ideeën voor meer sfeer in en rond huis

Pluspunten
In Nederlandse huiskamers, op terrasjes en in tuinen zie je ze steeds vaker: sfeerverhogende led strips. De grote populariteit komt niet uit de lucht vallen, maar is heel verklaarbaar. Steeds meer particulieren en bedrijven gaan een ledstrip kopen of laten hun creativiteit de vrije loop door te experimenteren met deze verlichting. De reden is dat led strips de nodige pluspunten hebben. Meer pluspunten dan veel mensen denken. De belangrijkste voordelen zijn, kort samengevat:

-Ze gebruiken erg weinig energie en zijn dus zuinig in het gebruik. Dat is natuurlijk positief voor jouw portemonnee, maar ook prima voor het milieu.
-Met led strips is van alles mogelijk qua variaties en effecten. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan dimbare en/of gekleurde led strips en tal van andere toepassingen. In elk geval kun je met deze verlichting   veel sfeer creëren.
-Led verlichting gaat lang mee. Doorgaans 2 tot 4 keer zo lang als bijvoorbeeld gloeilampensoorten en halogeen.
-Met ledstrips is het mogelijk om elk soort sfeer te creëren. De led sfeerverlichting kun je zelfs gebruiken als hoofdverlichting, omdat led tegenwoordig voldoende lichtkracht heeft.

Idee 1. Breng accenten aan in de trap en hal
Met led strips kun je op de trap, in het trapgat en in de eventueel aangrenzende hal prachtige accenten aanbrengen. Zo kun je ervoor kiezen de led strips bij de trapleuning te plaatsen, zodat de trap goed zichtbaar is en een opvallende kleur krijgt. Kies hier voor dimbare led strips, zodat je het licht feller of juist minder fel kunt zetten. Een mooi effect geven ook led strips op de traptreden of in de naden langs het plafond van het trapgat en de hal. Wil je het bijzondere effect van led strips nog vergroten, ga dan voor gekleurde led strips bij de trap. Met name lichtblauw, groen, of paars licht brengt een bijzonder intieme en vertrouwde sfeer het huis binnen.

Idee 2. Gebruik led strips in de badkamer
Er bestaan tegenwoordig ook waterdichte led strips die je perfect kunt gebruiken in de badkamer. Led strips kopen voor in de badkamer doet je letterlijk baden in het licht! Zo kun je led strips plaatsen aan de onderkant van het bad, over de randen van de nachtkastjes heen, of in strepen langs het plafond. Ook op badmeubeldeurtjes en langs de spiegel biedt led sfeerverlichting een bijzonderr en ontspannende uitstraling. De badkamer gebruiken wordt met led lampen iets waar je nog meer naar uit gaat kijken dan ooit tevoren. Zorg er bij het monteren van de led verlichting wel voor dat je alle led strips waterdicht monteert en dat de lichtbak die je gebruikt waterdicht en vochtbestendig is.

Idee 3. Maak van je tuin een waar lichtfestijn
Vooral in het najaar, in de donkere wintermaanden, is het heerlijk als er wat extra licht aanwezig is om de donkere tijd door te komen. Met led verlichting kun je dan prima jouw tuin verfraaien. Zo kun je led verlichting aanbrengen op de meubels van jouw tuinterras, het tuinhuisje eruit laten springen door gekleurde dimbare led strips te gebruiken of de tuinvijver te versieren met mooie led strips. Ook bloembakken, afgezaagde boomstronken, plantenbakken of een heg lichten schitterend op als er led sfeerverlichting in of op is aangebracht. Of breng de led sfeerverlichting aan rond de schommel van jouw kids. Eén ding is alvast zeker: door gebruik te maken van pittoresk led licht kun je de hele winter door genieten van jouw prachtige tuin, ook als het donker is!

Idee 4. Breng inspiratie en sfeer de woonkamer in
Een topidee is het aanbrengen van kleurverlichting via bijvoorbeeld een lichtbak op de muur van de woonkamer. Laat de kleur hierbij aansluiten op jouw karakter en de sfeer die je in huis wilt oproepen. Met de kleuren geel of oranje roep je bijvoorbeeld een gevoel van blijheid en vrolijkheid op. Houd je van warmte, intimiteit en liefde als kernwaarden? Gebruik dan rode en/of roze led strips. Blauw duidt op een stabiele, rustige en betrouwbare atmosfeer, terwijl je met groen natuurliefde, harmonie, jeugdigheid en ontspanning beklemtoont. Kes jouw favoriet en experimenteer er lekker op los, want een ledstrip kopen, of meerdere uiteraard, biedt tal van mogelijkheden als het aankomt op het creëren van jouw ideale sfeer.

Idee 5. Maak van de keuken een aangename ruimte
De keuken is een plaats waar je graag bent, omdat daar de lekkerste maaltijden en gerechten bereid worden. Als je dan toch graag in de keuken bent, is het verstandig om de kookruimte om te toveren in een prachtig verlicht sprookjeskeuken. Een keuken met fraaie led strips op het plafond, rond de keukenkastjes en eventueel op de vloer. Natuurlijk zorg je daarbij dat ook de plek rond de kookplaat goed verlicht is, want veiligheid is natuurlijk eveneens een belangrijke reden om de keuken goed te verlichten!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist