Lamp Atelier verlichting

Feathers

Voor een stijlvol winterinterieur presenteert Patrick Tummers van Lamp Atelier zijn nieuwe ontwerp Feathers. De lichtbron brengt een uitgesproken accent aan in het interieur. Het opvallende dessin en het warme licht maken de komende donkere maanden draaglijk, misschien zelfs wel plezierig.

Feathers combineert lange ganzenveren met zachte donsveren van de waterhoen, alle uiteraard op diervriendelijke wijze geraapt. Het geheel wordt samengebonden met een stoer katoenen lint. De veren rusten op een stevige houten voet die het ontwerp robuust maakt. De crocodile kap geeft vervolgens net die onverwachte twist.

Buiten wordt binnen
“Wat ik wilde, is een moderne lamp creëren, die de warmte van licht prachtig laat doorwerken. Die het licht in huis brengt en houdt. Juist nu de dagen donkerder worden”, licht Tummers zijn ontwerp toe. “De natuurlijke materialen die dat licht vangen, brengen buiten bij ons binnen . Ik vind dat plezierig in een tijd dat we toch liever behaaglijk bij de open haard zitten dan erop uit trekken.”

Samenstellen naar interieur
Iedere lamp is naar wens samen te stellen. Zo is de voet van Feathers onder meer te bestellen in ebben, wengé, bladgoud of dirty silver. De kap met crocodile­-reliëf is verkrijgbaar in de kleuren crème, bruin, zwart en taupe. De snoeren zijn afgewerkt met katoen of een verfijnde metalen behuizing. Kortom, een lamp die liefhebbers geheel naar eigen interieur kunnen samenstellen.

Over de ontwerper
Alledaagse dingen. In niet alledaagse combinaties. Ontwerper Patrick Tummers (1964) legt verbanden waar anderen die niet zien. In de toepassing van zijn materialen, maakt hij onverwachte keuzes. Hij speelt, varieert en combineert. En dat levert verrassende designstukken op.

Inspiratie voor zijn ontwerpen haalt hij uit de dagelijkse dingen om zich heen. En tegelijkertijd uit zijn jarenlange ervaring met Italiaanse topontwerpers. Van hen leerde hij dat de kwaliteit van materialen de basis van een goed stuk is. En dat je je talent alsmaar verder kunt ontwikkelen door goed om je heen te blijven kijken.
Eenmaal in het ontwerpproces laat Tummers zich niet meer afleiden. Het ontwerp is en moet eruit. Met een ongekende dosis gedrevenheid zorgt hij ervoor dat wat hij in zijn hoofd heeft exact zo wordt gemaakt. De aandacht voor details kenmerkt hem. Er gaat geen designstuk de deur uit dat vooraf niet op alle punten is gecheckt.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist