Velux rook- en warmteafvoersysteem

NCP keurmerk

Bij brand in appartementen en utiliteitsgebouwen dient de vluchtweg zoals het trappenhuis en de gangen rook- en hittevrij gehouden te worden. Daarbij is het belangrijk dat rookontwikkeling snel wordt gestopt en de rook snel en veilig wordt afgevoerd. Het VELUX rook- & warmteafvoersysteem zorgt ervoor dat in geval van brand, de rook automatisch naar buiten wordt geleid. Zo is een rook- en warmtevrije vluchtroute gegarandeerd. Het VELUX rook- & warmteafvoersysteem (RWA) is vanaf nu voorzien van het NCP keurmerk. NCP Certificatie, hét certificatie-instituut in Nederland voor inbraakpreventie en brandveiligheid voerde een complete toetsing uit en het VELUX RWA systeem is deze toets glansrijk doorgekomen.

Het RWA systeem bestaat uit een elektrisch VELUX tuimelvenster met een spoiler. De optische rookmelder opent het tuimelvenster automatisch bij rookdetectie. Daarnaast kan het venster ook handmatig worden geopend door het ruitje op de rookventilatieknop te breken. Het tuimelvenster opent dan automatisch binnen 60 seconden tot een hoek van 90° ten opzichte van de dakhelling. Dit zorgt voor een snelle en maximale afvoer van de rook.

Bescherming tegen stroomuitval
Het RWA systeem is voorzien van een CE-markering en voldoet daarmee aan de Europese norm voor natuurlijke afvoer van rook- en warmteafvoer. Het systeem is getest op operationele betrouwbaarheid, aerodynamische effectiviteit en warmteweerstand. Door de noodstroomvoorziening in het bedieningssysteem blijft het systeem ook functioneren in geval van stroomuitval. Het RWA systeem kan ook op platte daken worden geïnstalleerd wanneer het venster wordt toegepast in een VELUX daglichtbox.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist