Vakantie

Mooie tijd voor inbrekers


Uit onderzoek is gebleken dat bij 17% van de Nederlandse woningen wel eens is ingebroken. De gemiddelde schade bedroeg 2.653 euro. Vooral in de vakantieperiodes zien dieven hun kans schoon.

 

Gaat u nu met de meivakantie een paar dagen lekker weg? Net als de naar schatting 3,5 miljoen Nederlanders dit jaar? Let dan even op: Dat u een tijdje niet thuis bent, is voor het geoefende inbrekersoog snel te zien. De badkamerplankjes zijn leeg, de keuken is opgeruimd en er ligt ongeopende post op de deurmat. De hond, wiens geblaf normaal zo afschrikwekkend kan werken, is uit logeren. Bovendien is de kans groot dat u geen alarmeringsysteem heeft. Want waarom zou u? U heeft geïnvesteerd in goed hang- en sluitwerk en wat valt er nou helemaal te halen?

Maar tijdens uw vakantie is ook uw inbreker verlost van tijdsdruk. Waar hij normaal snel moet handelen en goede sloten het hem iets lastiger maken, heeft de inbreker tijdens uw afwezigheid langer de tijd. Een stevig slot en alle ramen afsluiten is dus zeker geen garantie tegen ongewenst bezoek.

 

En eenmaal binnen is er genoeg te vinden: u heeft de digitale camera en de laptop wellicht mee, maar de computer (inclusief al die leuke digitale foto’s), de lcd flatscreen televisie en de reservesleutels van de auto liggen nog thuis. En de autopapieren heeft u waarschijnlijk netjes opgeborgen bij de verzekeringspaperassen. Inbrekers weten precies waar ze moeten zoeken.

 

Natuurlijk geldt dat inbraak nooit te voorkomen is. Maar u kunt het inbrekers wel lastig maken. Een alarmeringsysteem, bijvoorbeeld van Homesafety, heeft niet alleen een preventieve werking, maar geeft bij een inbraak ook direct een signaal naar de meldkamer. De inbreker weet dan dat hij geen tijd heeft om uw woning te doorzoeken. Mijn belangrijkste advies is dan ook om naast het goed afsluiten van deuren en ramen te investeren in een alarmeringsysteem. Zo heeft u een veilig gevoel, zelfs als u lange tijd weg bent.

Kijk voor meer informatie op: www.veiligheid-preventie.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist