Stichting veiligheid en preventie

boekt succes!!


Voor de initiatiefnemers van Stichting Veiligheid & Preventie was het altijd al duidelijk: voorlichting werkt. Stichting Veiligheid & Preventie kan spreken van een zeer geslaagd eerste kalenderjaar. Ex-crimineel Evert Jansen geeft als ervaringsdeskundige voorlichting over veiligheid en inbraakpreventie. Het eerste kwartaal van 2009 is de agenda van Evert Jansen al bijna volgeboekt. Hij reist elke week gemiddeld 3 tot 4 keer het land door.

 

 

“Beter voorkomen dan genezen… het is een open deur, maar er schuilt zoveel waarheid in”, zegt Theo Logtenberg, manager van Stichting Veiligheid & Preventie. “Veel mensen denken niet aan veiligheid tot hen zelf iets overkomt. En dat is niet ondenkbaar: er is een kans van 50% dat je de komende tien jaar met een inbraak te maken krijgt en jaarlijks wordt 14% van de ouderen slachtoffer van criminaliteit.

 

Ook politie zeer positief over voorlichting

Evert Jansen maakt heel wat los bij lezingen, ook binnen de politie. Na een lezing op het hoofdbureau in ’s-Hertogenbosch volgen meerdere verzoeken van politiemensen uit de regio. Evert Jansen: “Het is echt verrassend hoe mond-op-mond reclame binnen de politie zijn werking doet. Het geeft mij voldoening om nu als vrij man rond te kunnen lopen en samen te werken met de politie. En dan ook haar waardering te krijgen.”

 

Met de neus op de feiten

Op verzoek bezoekt Evert Jansen voorafgaand aan een lezing een woonwijk. Om te ervaren hoe het met de veiligheid en inbraakgevoeligheid in de buurt is gesteld. Hoewel iedereen de preventieve tips denkt te kennen, wijst de praktijk vaak uit dat de uitvoering ervan tekortschiet. Met foto’s als bewijs toont Evert tijdens de voorlichtingsbijeenkomst dat inbrekers sommige huizen wel erg gemakkelijk binnen kunnen dringen. En dat zorgt voor heel wat ontsteltenis bij aanwezigen.

 

Doelstelling 2009

Ex-criminelen die als voorlichter over alcohol, drugs en crimineel gedrag werkzaam zijn bij de Stichting ervaren het werk als een vorm van terugbetaling aan de maatschappij. Het voorbeeld van Evert Jansen is sprekend. Na 18 jaar verslaving en 15 jaar inbreken, is Jansen al negen jaar clean én zet hij zich al die tijd in om te voorkomen dat jongeren dezelfde fouten maken. Stichting Veiligheid & Preventie wil de drive van deze ex-criminelen ook in 2009 vasthouden door hen in dienst te nemen. Daarnaast breidt de Stichting dit jaar uit in het geven van preventieve voorlichting, onder andere aan senioren. Evert Jansen: “Ik hoop dat in 2009 meer mensen zoals ik het rechte pad opgaan en in dienst treden bij de Stichting, zodat we met een heel team aan ervaringsdeskundigen mensen kunnen behoeden voor een onveilig gevoel.”

 

Inkomsten en financiering

Logtenberg: “We halen onze inkomsten uit voorlichtingen, lezingen en workshops, maar proberen deze wel zo toegankelijk – en dus zo goedkoop – mogelijk te houden. Daarvoor is verdere financiering vanuit het bedrijfsleven via partnerships en mogelijk ook subsidiëring vereist. Veel gemeenten geven subsidie voor voorlichting op het gebied van veiligheidspreventie, omdat het aansluit bij hun veiligheidsbeleid. Geïnteresseerden in een lezing adviseren we vaak om eerst bij hun gemeente te informeren naar een mogelijke subsidie. De bedoeling is dat we komend jaar meer Everts aan kunnen nemen. Want hoe meer voorlichting, hoe beter we kunnen bijdragen aan veiligheid.”

 

Informatie

Stichting Veiligheid & Preventie verzorgt voorlichtingen en flyers voor diverse doelgroepen. Interesse in het werk van de Stichting of de mogelijkheid van een buurtpreventie-onderzoek, lezing of seniorenvoorlichting door Evert Jansen?


Kijk voor meer informatie op: www.veiligheid-preventie.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist