Somfy bewakingscamera

met sirene en slimme detectie

Somfy presenteert op CES, de jaarlijkse internationale technologiebeurs in Las Vegas, de Somfy Outdoor Camera. Somfy heeft met deze uitgebreide bewakingscamera voor buiten de CES Innovation Award 2018 gewonnen. Dankzij zijn intelligente mogelijkheden kan de Somfy Outdoor Camera heel precies menselijke aanwezigheid nabij de woning herkennen, een notificatie sturen en een krachtige sirene activeren. Op stand #41325 (Sands, Halls A-D) van het Las Vegas Convention Center toont Somfy deze camera als onderdeel van het Somfy Plug & Play assortiment.

Raoul Rodenburg, Marketing Director bij Somfy: “Met de buitencamera maken wij ons Somfy Plug & Play assortiment nog completer en bieden wij gebruikers de mogelijkheid hun woning ook buiten in de gaten te houden. Het innovatieve karakter, het compacte ontwerp en de compatibiliteit met de belangrijkste smart home-systemen maakt de camera toegankelijk voor een breed publiek. We zijn er dan ook trots op dat we de CES Innovation Award in ontvangst mochten nemen en kijken er naar uit om vanaf de zomer gebruikers met deze camera een veilige ervaring te geven.”

Indringers afschrikken voor ze binnen zijn
Om indringers af te schrikken heeft de Somfy Outdoor Camera een krachtige sirene van 110 dB. Zodra iemand in de buurt van de woning komt, waarschuwt de camera via de speaker dat hij/zij zich in een beveiligd gebied bevindt en kun je zelf de indringers direct aanspreken. Na een vooraf ingestelde tijdsduur wordt de sirene automatisch geactiveerd, al kan dat uiteraard ook direct gebeuren.

Het automatisch activeren van de sirene is mogelijk dankzij de nieuwste generatie SomfyVision™-technologie. Via artificiële intelligentie is de buitencamera in staat om heel nauwkeurig onderscheid te maken tussen mens en dier. Er is dus geen risico op vals alarm door dieren of auto’s.

De Somfy Outdoor Camera maakt het mogelijk om dag en nacht een woning te monitoren in full HD, uitgerust met krachtige infrarood leds. Om de monitoring buiten te optimaliseren en om problemen door zon of schaduw te compenseren is de camera uitgerust met de High Dynamic Range-functie (HDR). Ook 's nachts biedt de camera optimale veiligheid met een krachtige nachtzicht-functie.

Gebruiksvriendelijke installatie
De Somfy Outdoor Camera kan eenvoudig in elk huis worden geïnstalleerd door hem aan te sluiten op een stopcontact of bestaand stroompunt. Het is tevens mogelijk om de voeding van de bestaande buitenverlichting te gebruiken, die vanaf dan zelf wordt aangedreven en gecontroleerd door de camera, via de Somfy Protect-app of via de optionele Bluetooth-wandschakelaar.

De camera is ideaal voor gezinnen, vanwege de slimme activeringsfunctie. De camera schakelt namelijk automatisch uit wanneer iemand thuiskomt en stuurt via de app een herinnering om het alarm aan te zetten wanneer je vertrekt. Dankzij de Somfy Protect badge, de KeyFob die je kan vastmaken aan je sleutelbos, is het zelfs mogelijk om het alarm uit te zetten zonder smartphone.

Eerste verdedigingslinie
Net als bij de andere camera's in het Somfy Plug & Play assortiment wordt een foto- of video genomen wanneer beweging wordt gedetecteerd. Bovendien wordt deze video opgeslagen in de beveiligde cloud. De video kan 24 uur lang gratis bekeken en gedownload worden waarbij je kan instellen dat de video automatisch overgezet wordt naar een persoonlijke FTP- of Dropbox-account. Voor extra veiligheid is ook een een opname- en streamingoptie beschikbaar.

De buitencamera heeft een compact ontwerp, is eenvoudig te installeren en te gebruiken en biedt een hoog niveau van beveiliging, optionele abonnementsdiensten en privacybescherming.

Compatibel met alle slimme woningen
De Somfy Outdoor Camera maakt deel uit van het Somfy Plug & Play assortiment, dat een heel scala aan preventieve beveiligingsoplossingen bevat. De Somfy Outdoor Camera is niet alleen compatibel met TaHoma, Somfy's huisautomatiseringsoplossing, maar ook met de belangrijkste Smart Home-systemen: Apple HomeKit, WorksWithNest, IFTTT, Amazon Alexa en Google Home.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist