Siemens

Sintony 60


Met Sinteso biedt Siemens Building Technologies een compleet brandmeldsysteem met betrouwbare detectie dat geïntegreerd, uitgebreid of aangepast kan worden om eenvoudig aan veranderende eisen van gebouwen te voldoen. De ingenieuze systeemtechnologie en het Life Cycle Responsibility Concept, waarmee kwaliteit en continuïteit op langere termijn wordt gerealiseerd, garanderen de investering van de klant. Sinteso wordt door Siemens direct en door een selecte groep van Siemens Partners vanaf februari 2008 geleverd.
 

 

Na het lanceren van de nieuwe generatie Sinteso brandmelders in 2005, introduceert Siemens Building Technologies (SBT) nu stap voor stap het nieuwe brandmeldcentrale systeem Sinteso. Het systeem is gebaseerd op een uniform technologieplatform dat de basis vormt voor de verschillende systeemelementen. Hierdoor kunnen brandmeldcentrales, melders, communicatienetwerken en alarmgevers probleemloos en gecoördineerd samenwerken in een complete oplossing. Naast de grote betrouwbaarheid biedt Sinteso aanzienlijke voordelen wanneer de functie van een gebouw of ruimte verandert, of wanneer het gebouw wordt uitgebreid. De modulaire structuur en het gebruik van gestandaardiseerde interfaces (BACnet) betekent dat hetsysteem flexibel gekoppeld, aangepast of uitgebreid kan worden als de eisen van de klant veranderen. Alle centrales kunnen worden uitgevoerd met het unieke, in de brandmeldcentrale geïntegreerde, door VDS op de NEN2575 gekeurde, ontruimingspaneel.

Met het nieuwe brandmeldsysteem Sinteso kunnen alle mogelijke applicaties worden gerealiseerd, gebaseerd op één uniform technologieplatform. Van een stand-alone brandmeldcentrale met 2 lussen en een maximum van 252 melderlus elementen (sensoren, nevenpanelen, sturingen, alarmgevers, etc.) tot – wanneer het systeem volledig is uitgerold - een netwerk waarin 32 brandmeldcentrales met meerdere lussen en 512 of meer melderlus elementen per centrale kunnen worden opgenomen. Het is daarbij – in voorkomende gevallen - ook mogelijk via Ethernet het systeem op afstand te bedienen. De brandmeldlus elementen zijn verbonden via het speciaal ontworpen FDnet (Field Device network). Bovendien voedt het FDnet alle brandmeldlus elementen, wat voor de klant resulteert in minder en een goedkopere bekabeling, waarmee de kosten voor realisatie aanzienlijk worden verlaagd. Via het high-performance FCnet (Fire Control netwerk) zijn meerdere brandmeldcentrales met elkaar te koppelen. Dit nieuw ontwikkelde netwerk verzekert een snel en efficiënt dataverkeer en maakt het mogelijk om zonder beperkingen de netwerktopologie op een grote schaal te configureren (met koper- en/of glasvezelverbindingen). Het compacte en modulaire design van de Sinteso centrales zorgt voor makkelijke aanpassing en uitbreiding van het systeem. De bedieningspanelen zijn gestandaardiseerd voor alle brandmeldcentrales en zijn gebruiksvriendelijk geconfigureerd. Alle functies komen overeen met de relevante standaarden (EN54) en kunnen voor alle gebeurtenissen intuïtief worden gebruikt.

In 2005 introduceerde Siemens Building Technologies de nieuwe Sinteso melders. Deze voeren het ASA Technology (Advanced Signal Analysis) kwaliteitslabel en bereiken ongeëvenaarde niveaus in betrouwbaarheid van meldingen – nodeloze alarmmeldingen door onechte branden zijn praktisch onmogelijk. De melders garanderen een betrouwbare reactie op elk soort brand, zelfs onder de meest lastige omstandigheden. De betrouwbaarheid van de melders is zo groot dat Siemens zelf hier de Echt-Alarm-Garantie op verstrekt. Dit betekent dat de klant een bedrag wordt uitgekeerd in geval van een ongewenste melding. Sinteso melders ondersteunen ook oudere Siemens brandmeldsystemen en kunnen vrijwel altijd in een bestaand netwerk worden geïntegreerd. Op dit moment zijn er al meer dan een half miljoen Sinteso melders over de hele wereld in systemen geïntegreerd, waar ze elke dag correct en betrouwbaar werken.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Kijk voor meer informatie op: www.siemens.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist