Inbraakbeveiliging

Hoe beveilig je ramen?

De zomervakantie is hét moment waarop dieven toeslaan, maar met wat eenvoudige maatregelen kunt u uw huis met een gerust hart achterlaten. Uiteraard zijn er enkele voor de hand liggende tips, die vreemd genoeg nog vaak in de wind worden geslagen. Verstop geen sleutels onder deurmatten of in bloempotten, laat geen ladders of ander klimmateriaal rondslingeren. Ga je op vakantie? Spreek dan af met de buren om een oogje in het zeil te houden. Timers of bewegingssensoren kunnen ervoor zorgen dat er binnen of buiten verlicht wordt en het spreekt voor zich dat een inbreker niet graag in de schijnwerpers staat.

Hoe kun je de ramen beter beveiligen?
Afsluitbare krukken. Dit wil zeggen dat je de krukken van je ramen op slot kan draaien, net zoals bij je deuren. Iemand die een stukje van het glas breekt om het raam te openen met de kruk, kan dan nog niet meteen naar binnen. Hij zal dus het hele glas moeten breken en dat is veel risicovoller, zowel qua geluid als kwetsuren.Een ingebouwd magneetcontact. Een niet-zichtbare detectieschakelaar geeft aan of een raam open of dicht is. Wordt een raam ongewenst geopend, dan geeft het magneetcontact een alarmsignaal door naar het centrale alarm van je woning. Afhankelijk van het systeem waarover je beschikt, gaat vervolgens de sirene af en/of gaat er een melding naar je gsm of de meldkamer.Veiliger ventileren met PADK (parallel – draai – kiep). Klassieke draaikiepramen hebben een dubbel mechanisme, waarbij je het raam kunt opendraaien of kan laten kantelen. Met het nieuwe PADK-raambeslag van Belisol kun je het raam ook ‘parallel’ plaatsen. In deze stand krijg je een ventilatiestrook van 6 mm rondom het hele venster: door de natuurlijke luchtstroom wordt gebruikte lucht langs de bovenkant afgevoerd, onderaan komt er frisse lucht binnen. Deze parallelle kierstand biedt een hogere inbraakweerstand dan de traditionele kiepstand, en bovendien zie je van afstand niet dat het openstaat. Het nieuwe PADK-raambeslag kan zowel op aluminium als PVC ramen gemonteerd worden.Een draaiblokkeringslot blokkeert de draaifunctie door een slot onderaan de vleugel.De meerpuntsluiting voor deuren bestaat ook voor ramen. De vleugel van het raam haakt daarbij met minstens één nok per zijde vast in het profiel. De ‘paddenstoelnokken’ die Belisol gebruikt om de vleugel vast te zetten, haken beter vast dan conventionele nokken met meer grip en wrijving tot gevolg. Daardoor wordt het raam veel moeilijker los te wrikken.Tot slot is veiligheidbeglazing het overwegen waard, zeker voor kleine raampjes (kelder, wc, …) die vaak doelwit zijn, omdat ze weinig lawaai maken bij het breken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist