Goed verzekerd...Toch?

Column Evert Jansen

Door: Evert Jansen, ex-inbreker (onder andere bekend van het AVRO tv-programma 'De Inbreker') en Theo Logtenberg van Stichting Veiligheid en Preventie.

Net als het gros van de Nederlanders bent u goed verzekerd tegen inbraak en brand, toch? Maar het zal je maar overkomen, een inbraak of brand. Ondenkbaar is het zeker niet. Uit nieuw onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van Homesafety, blijkt dat maar liefst 22% van de Nederlandse huishoudens wel eens te maken heeft gehad met een inbraak of brand. Elke 30 seconden is er in Nederland een poging tot inbraak en elk uur is er een woningbrand. Weg herinneringen, foto's, erfstukken en kostbare gegevens. Om van de lichamelijke schade nog maar te zwijgen: in 7% van de inbraken wordt geweld gebruikt en bij brand vallen er jaarlijks zo'n 40 doden. Dat is onverzekerbaar.Evert Jansen: "Een inbraak? Daar zijn mensen toch voor verzekerd ... hield ik mezelf in mijn inbrekerstijd voor. Een mooi excuus om gewetenloos mijn slag te slaan. Maar waar ik niet aan dacht, dat was de emotionele schade. De favoriete knuffel van het kleintje, het oude horloge van vader en de antieke ring van oma: voor mij waren het óf stukken die geld opbrachten óf leuke cadeautjes voor vrienden en hun kinderen. Dat ik als ongewenst persoon met mijn vingers aan hun spullen zat, door hun huis liep, keek wat ze in de koelkast hadden en vervolgens emotioneel waardevolle spullen meenam, daar stond ik niet bij stil."

Theo Logtenberg van Stichting Veiligheid en Preventie: "Mensen denken dat de financiële schade wel mee valt, gemiddeld is dit bij een inbraak € 2.653 en bij brand € 24.000. Alhoewel bijna iedereen voor deze incidenten verzekerd is, valt deze verzekering 9 van de 10 keer te laag uit, men is dus meestal onderverzekerd. Hierdoor moeten een groot deel van de kosten uit eigen zak betaald worden. Tel dit op bij de emotionele schade en het drama is compleet.
Een inbraak of brand kun je nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt er preventief wel heel wat aan doen. Ernstig letsel en grote materiële schade ten gevolge van brand voorkom je door rookmelders te plaatsen. En het gevaar op een woninginbraak is terug te brengen tot statistisch gezien één keer in de 250 jaar door de installatie van een alarmeringsysteem. Een alarmeringsysteem is bovendien makkelijk te bedienen en heeft niet alleen een preventieve werking, maar geeft ook direct een signaal naar de meldkamer. Sommige verzekeringsmaatschappijen geven zelfs korting bij plaatsing van een alarmeringsysteem. Dubbel voordeel dus."

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beveiliging?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist