First Alert

Vluchtplancampagne


First Alert spreekt met veel enthousiasme haar steun uit voor de driejarige vluchtplancampagne ‘Maak een vluchtplan zolang het nog kan’ van de Nederlandse Brandwondenstichting (NBS). Als werelds grootste producent van brandpreventiemiddelen én expert op dit gebied stimuleert First Alert vergroting van kennis en bewustwording van vluchtplannen in woonhuizen. Het opstellen en oefenen van een vluchtplan zorgt ervoor dat er bij een brand veel tijd wordt gewonnen. Tevens is het een bijdrage om het aantal van ruim veertig dodelijke slachtoffers en 700 ernstig gewonde door woningbranden te reduceren.

 

De reden dat de NBS met een dergelijke campagne komt, is dat het belang van een vluchtplan in huis erg wordt onderschat en nog een ‘ondergeschoven kindje’ binnen de brandpreventie is. Driekwart van de Nederlanders weet niet hoe het huis uit te vluchten, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Brandwondenstichting.

Monica Schwalbach van First Alert: “Op scholen en het werk moet structureel aandacht worden besteed aan het vluchtplan, maar in huis is dit net zo belangrijk. Veel mensen denken dat ze hun huis op hun duimpje kennen, maar dat valt

vaak tegen wanneer er echt brand uitbreekt en je door de rook in het pikkedonker vanuit je slaapkamer binnen drie minuten de uitgang moet zien te vinden. Men is onvoldoende voorbereid en met een vluchtplan bouw je een stuk rust in tijdens een paniekerige situatie.”

 

In het kader van de campagne besteedt First Alert extra aandacht aan het vluchtplan. Zo zijn er op de website van First Alert (www.firstalert.nl) onder andere tips te vinden over hoe een vluchtplan op te stellen. Daarnaast is het zo dat First Alert over alle middelen beschikt om het ontsnappen te ondersteunen, zoals rookmelders met ontsnappingslicht en brandladders.

 

De vluchtplancampagne van de NBS richt zich op alle Nederlanders, maar in eerste instantie vooral op gezinnen met jonge kinderen. Uit onderzoek van de stichting blijkt dat het belang van een vluchtplan en het oefenen hiervan nog niet in de hoofden van de jonge ouders aanwezig is, terwijl dit een belangrijke doelgroep is. Zo zijn er bij deze huishoudens veel personen in huis en weten kinderen vaak niet wat te doen als er een brand uitbreekt. De NBS gaat door middel een campagne op radio, tv en internet consumenten informeren over het belang van een vluchtplan. 

Kijk voor meer informatie op: www.firstalert.nl of www.brandwonden.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist