First alert

Kleine rookmelder


Rookmelders mogen in huis eigenlijk alleen opvallen wanneer ze onverhoopt hun werk moeten doen, en dan nog alleen met geluid en niet met hun uiterlijk. First Alert, dit jaar precies veertig jaar geleden de uitvinder van de rookmelder voor particulieren, brengt daarom een kleine optische rookmelder op de markt die door zijn geringe omvang nauwelijks opvalt. Daarbij wordt geen enkele concessie gedaan aan de principes van First Alert: veiligheid vóór alles.

De nieuwe optische rookmelder SA700CE is discreet en compact. Het apparaat werd in samenwerking met de brandweer ontwikkeld. Mede door zijn geringe omvang is de SA700CE bij uitstek geschikt voor leefruimtes en slaapkamers. Net als de andere rookmelders van First Alert is dit type uitgerust met een testknop voor de aanbevolen wekelijkse test, en een lege-batterij-waarschuwingssignaal dat dertig dagen lang zijn werk doet. Een LED-lampje geeft voortdurend kleine lichtsignalen zolang de stroomvoorziening in orde is en de alarmfunctie werkt. Bij alarm produceert de kleine rookmelder een groots geluid van 85 decibel en knippert het rode LED-lampje.

Neus voor smeulbranden

Optische rookmelders zoals de SA700CE hebben een goede neus voor smeulbranden. Dit type brand zorgt in Nederland jaarlijks voor bijna driekwart* van de slachtoffers van woningbranden. Niet voor niets is een optische rookmelder daarom al jaren verplicht in nieuwbouwwoningen. Sinds in de jaren zeventig de rookmelder werd geïntroduceerd, is het aantal slachtoffers van woningbranden al zeer fors gedaald, een trend die zich in 2006 doorzette met een daling van 34 naar 25 dodelijke slachtoffers**.

Voor een optimale werking moet bij plaatsing van rookmelders wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo zijn ze niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers, en ook niet voor stoffige ruimtes zoals garages en bergzolders. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met de plaats van bevestiging: liefst aan het plafond op voldoende afstand van de wand, van lampen en van ventilatoren. Bewoners van een huis worden overigens pas echt goed gealarmeerd wanneer op iedere verdieping minimaal één rookmelder is geïnstalleerd, waaronder in de woonkamer, de slaapkamer(s) en het trappenhuis. Gedetailleerde instructies zijn in iedere verpakking van First Alert-rookmelders te vinden.

Rookmeldercampagne

First Alert heeft een zeer ruime ervaring met de ontwikkeling en productie van rookmelders. Het bedrijf viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. Daarnaast is First Alert ook dit jaar weer hoofdsponsor van de Rookmeldercampagne in oktober. 

Kijk voor meer informatie op: www.firstalert.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist