First Alert

nieuwe rookmelder biedt decennium veiligheid


Veel mensen zijn van goede wil wanneer ze rookmelders voor hun woning aanschaffen. Helaas wordt vervolgens nogal eens vergeten om de rookmelder tijdig van een nieuwe batterij te voorzien, waardoor de bescherming van bewoners tegen de gevolgen van brand gevaar loopt. De nieuwste optische rookmelder SA700LLCE van First Alert kent dit probleem niet. Hij heeft een vaste lithiumbatterij die net zolang meegaat als de rookmelder zelf: 10 jaar. Al die tijd wordt de veiligheid geboden waaraan bij aanschaf zo goed werd gedacht.

 


 

 

De lithiumbatterij wordt overigens pas geactiveerd wanneer de rookmelder is geïnstalleerd en het montageplaatje erop wordt geklikt. Als de rookmelder dus eerst een jaartje in de schappen van de winkel ligt, of bijvoorbeeld vanwege een verbouwing pas langere tijd na aankoop kan worden opgehangen, is er nog niets van de levensduur verbruikt.


 

 

Net als de andere rookmelders van First Alert geeft de SA700LLCE een luid alarmsignaal van 85 decibel wanneer rook wordt gedetecteerd. Het apparaat is uitgerust met een testknop om de werking te controleren, en een alarmpauzeknop om bij ongewenst alarm door bijvoorbeeld kookdampen uit de keuken in alle rust de oorzaak van het alarm te kunnen wegnemen. De zogeheten detectiekamer is voorzien van zeer fijn gaas dat voorkomt dat insecten of stof de rookmelder in werking kunnen zetten. Dit alles zorgt ervoor dat de rookmelder is voorzien van alle belangrijke nationale en internationale keurmerken. First Alert biedt dan ook garantie voor de volle levensduur van het apparaat en van de batterij: 10 jaar.

Optische rookmelders van First Alert, zoals de SA700LLCE, hebben een goede neus voor smeulbranden. Dit type brand zorgt in Nederland voor bijna driekwart van de slachtoffers van woningbranden**. Daarom is een optische rookmelder al jaren verplicht in nieuwbouwwoningen. Sinds in de jaren tachtig de rookmelder in Nederland werd geïntroduceerd, is het aantal slachtoffers van woningbranden al zeer fors gedaald, een trend die zich in 2006 doorzette met een daling van 34 naar 25 dodelijke slachtoffers***.

 


 

 

First Alert heeft een zeer ruime ervaring met de ontwikkeling en productie van rookmelders. Het bedrijf viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. Daarnaast is First Alert ook dit jaar weer hoofdsponsor van de Rookmeldercampagne in oktober. Daarbij wordt onder meer in samenwerking met brandweerkorpsen een rookmelderactie gehouden, zodat in zo veel mogelijk huishoudens rookmelders komen te hangen. De nieuwe rookmelder SA700LLCE speelt een centrale rol in deze actie.

Kijk voor meer informatie op: http://www.firstalert.nl/

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist